HomeHL-9Να σκέφτεστε σαν εργαζόμενοι και όχι σαν πελάτες

Να σκέφτεστε σαν εργαζόμενοι και όχι σαν πελάτες

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θεσμοθετημένη η λειτουργία της αγοράς τη σημερινή Κυριακή και όσοι καταστηματάρχες το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου όπως έχει εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν επιβάλλει το άνοιγμα των καταστημάτων και καλεί τα μέλη του να λειτουργήσουν κατά βούληση.

Το μέτρο από το 2014 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά δεν γνωρίζει διάδοση στις γειτονιές του Ηρακλείου και μόνο στο κέντρο της πόλης κάποια καταστήματα επιλέγουν να παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

pano-agora2

Η κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από συνδικαλιστικούς συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες, καθώς τις συνέπειες της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τις υφίστανται ως επί το πλείστον οι εμποροϋπάλληλοι.

Πέρα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε το πρωί στο Ηράκλειο, υπήρξε και μια ακόμη πρωτοβουλία από τη Συνέλευση Εργαζομένων / Ανέργων Ηρακλείου Kurbet που ανάρτησε πανό στο πιο εμπορικό σημείο της πόλης, το οποίο αναγράφει αν μη τι άλλο ένα ευφυές σύνθημα, το «Σκεφτόμαστε σαν εργάτες και όχι σαν πελάτες».

Παράλληλα, μέλη της συνέλευσης, ενημερώνουν τους περαστικούς για τους στόχους της δράσης καλώντας τους να αντιληφθούν το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας, εργατικό δικαίωμα που κατακτήθηκε και δεν προσφέρθηκε, ως εργαζόμενοι οι ίδιοι και όχι ως εν δυνάμει πελάτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση