HomeΚΡΗΤΗΣτον «αέρα» οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο πλευρό των απεργών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας δεν έκαναν δεκτό το βασικό τους αίτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που τους οφείλονται από την αρχή του έτους.

Πρόκειται για μία δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία έγινε γνωστή κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη,  παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, όπου αναγνωρίστηκαν τα δίκαια αιτήματά τους και   τους ανακοινώθηκε ότι ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

vohtheia-sto-spiti2

Η προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με απόφαση του  Ελεγκτικού Συνεδρίου, προβλέπει την καταβολή των δεδουλευμένων από την 1η Απριλίου, αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα για το τι μέλει γενέσθαι για τα δεδουλευμένα από την αρχή του χρόνου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, μετά από 15 χρόνια βρίσκονται για μία ακόμα φορά στον «αέρα», καθώς παραμένει ακάλυπτο το προηγούμενο τρίμηνο.

Αν και ο κ. Σκουρλέτης τους διαβεβαίωσε ότι αναζητείται τρόπος για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και για τους προηγούμενους μήνες, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών, αναμένοντας να τους ανακοινωθεί η συνολική λύση του θέματος.

vohtheia-sto-spiti3

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται δίπλα στους εργαζομένους, που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία με κύρια αιτήματά τους την οριστική και μόνιμη λύση, η οποία θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου,  καθώς βρίσκονται στην ίδια θέση επί 15 χρόνια και την καταβολή δεδουλευμένων.

Το ΕΚΗ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία, στην διυπουργική συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα, στην οποία θα περευρίσκονται οι κύριοι Σκουρλέτης και  Φωτίου και η κυρία Γεροβασίλη, καθώς επίσης η ΚΕΔΕ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να επανεξετάσουν σοβαρά τα αιτήματα των εργαζομένων προκειμένου να διερευνηθεί το πλαίσιο για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση