HomeHL-TOPΠερικοπές στις… μετακινήσεις λόγω κρίσης

Περικοπές στις… μετακινήσεις λόγω κρίσης

Άγνωστη έκφραση πλέον το… γέμισέ το!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εποχή προ κρίσης ήταν σύνηθες όταν ένας οδηγός πήγαινε στο πρατήριο καυσίμων και ζητούσε από τον βενζινοπώλη να γεμίσει το ρεζερβουάρ του με βενζίνη.

Σήμερα, η έκφραση «γέμισέ το» φαίνεται ότι ανήκει σε μία εποχή που θα αργήσει πολύ να ξαναρθεί!

Οι περικοπές στις μετακινήσεις είναι γεγονός με τους περισσότερους οδηγούς να προσπαθούν απλώς να βάζουν τόση βενζίνη όση χρειάζεται να τους πάει το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό τους στον προορισμό του.

«Δυστυχώς η έκφραση «γέμισέ το» δεν ακούγεται πολύ συχνά. Ο κόσμος κοιτά να μοιράσει τα χρήματά του στις καθημερινές του ανάγκες. Είναι γεγονός πως η μετακίνηση αποτελεί μία τέτοια ανάγκη αλλά οι περισσότεροι κόβουν απ’ όπου μπορούν. Πλέον, το «γέμισέ το» έχει αντικατασταθεί με τα 20 ευρώ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βάζουν 10 ευρώ βενζίνη ή και λιγότερα», ανέφερε μιλώντας σχετικά στο cretapost, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, τονίζοντας παράλληλα πως οι μόνοι που αναγκαστικά γεμίζουν το ντεπόζιτό τους είναι οι επαγγελματίες οδηγοί.

Υπάρχει μερίδα ατόμων που ψάχνει την φτηνή βενζίνη

Κατά το πλείστον οι οδηγοί φοβούνται τα φτηνά πρατήρια και κοιτάνε τον μέσο όρο  της τιμής για να επιλέξουν το πρατήριο στο οποίο θα απευθυνθούν.

«Οι οδηγοί θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλή βενζίνη σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Κι αυτό γιατί φοβούνται πως αν απευθυνθούν στα φτηνά πρατήρια υπάρχει ο κίνδυνος να πάθουν κάτι τα αυτοκίνητά τους και να πρέπει να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για να τα φτιάξουν», επεσήμανε ο κ. Σαμόλης λέγοντας παράλληλα πως υπάρχει μία μερίδα ατόμων που ψάχνουν να βρουν την φτηνή βενζίνη.

«Υπάρχει μία μερίδα κόσμου που τρέχει στα φτηνά πρατήρια ωστόσο πρέπει να ξέρουν πως εξαιτίας του συστήματος εισροών και εκροών έχουν διορθωθεί τα πράγματα ως προς την μέγιστη και την μικρότερη τιμή. Δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες διαφορές ανά πρατήριο», υπογράμμισε ο κ. Σαμόλης ο οποίος παράλληλα περιέγραψε στο cretapost ποιο είναι το ποσό που θα κερδίσει ο οδηγός ψάχνοντας το φτηνό πρατήριο: «Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει το εξής: Ένα μέσο αυτοκίνητο που κάνει γύρω στα 12.000 χιλιόμετρα τον χρόνο με 8 λίτρα στα 100, η διαφορά του καυσίμου από το ακριβότερο πρατήριο στο φτηνότερο είναι ετησίως 25 με 30 ευρώ! Ο κόσμος δεν το ξέρει αυτό και τρέχει να βρει το φτηνότερο πρατήριο με αποτέλεσμα να πληρώνει περισσότερα χρήματα στις διαδρομές», υπογράμμισε σχετικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση