HomeHL-Greece«Άνοιγμα» Τσίπρα σε Φώφη για το Σύνταγμα

«Άνοιγμα» Τσίπρα σε Φώφη για το Σύνταγμα

Δείτε την επιστολή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον διχασμό που υπάρχει στους κόλπους της Κεντροαριστεράς για την Συνταγματική Αναθεώρηση έσπευσε να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποστέλλοντας το βράδυ της Τρίτης, άμεση απάντηση στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά σχετικά με την ανάγκη να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνει την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για την σχετική πρωτοβουλία της, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει το πολιτικό περιβάλλον και η δυνατότητα συνεννόησης με την κυβέρνηση για την αναθεώρηση, ο κ. Τσίπρας καλεί την κυρία Γεννηματά να διαμορφώσουν μία πλειοψηφία που θα προωθήσει προοδευτικές αλλαγές στο υπάρχουν συνταγματικό πλαίσιο.

Εκφράζει μάλιστα την συμφωνία του με την διαπίστωση της κυρίας Γεννηματά ότι απαιτείται μία γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση και δηλώνει ότι είναι στην διάθεσή της να συζητήσουν από κοντά τις προτάσεις της.

Αναλυτικά η επιστολή Τσίπρα σε Γεννηματά

Έλαβα σήμερα την επιστολή σου και τις προτάσεις που τη συνοδεύουν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά.

Όπως γνωρίζεις, έχω ήδη δημόσια διατυπώσει την προσωπική μου δέσμευση ότι πριν το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της κυβέρνησής μου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση όπως το Σύνταγμα προβλέπει.

Ήδη στη δημόσια διαβούλευση που διεξήχθη έχουν κατατεθεί ενδιαφέρουσες προτάσεις και σκέψεις τόσο από κόμματα και φορείς όσο και από απλούς πολίτες.

Σε ότι αφορά δε την ουσία της Αναθεώρησης, θα συμφωνήσω με την εισαγωγική διαπίστωση των προτάσεών σας ότι απαιτείται μια γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα.

Ωστόσο, εκτιμώ ότι αν ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη. Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σου προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τις προτάσεις σας.

Με εκτίμηση,

Αλέξης Τσίπρας

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση