HomeΚΡΗΤΗΤα μηνύματα των βουλευτών για την ιστορική επέτειο

Τα μηνύματα των βουλευτών για την ιστορική επέτειο

Παρευρέθηκαν σε εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηνύματα με αφορμή τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου εξέδωσαν οι βουλευτές της Κρήτης, οι οποίοι παρέστησαν σε διάφορες περιοχές του νησιού στις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί.  Αναλυτικότερα:

Στην Ορεστιάδα ο γραμματέας της ΝΔ

Μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε στην Ορεστιάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει υψηλή συμβολική σημασία για όλους τους Έλληνες, καθώς συνδυάζει μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την σημαντικότερη στιγμή του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, ενάντια στην οθωμανική κατοχή.

Σήμερα, από την Ορεστιάδα, τιμούμε τους Αγωνιστές του ’21 και υποκλινόμαστε μπροστά στο ήθος, την  πίστη και το απαράμιλλο σθένος με οποίο υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Τιμούμε, ακόμα και όλους όσοι σήμερα αγωνίζονται για τη προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δύο αξιωματικούς μας που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σήμερα, που οι αβεβαιότητες, εγχώριες και εξωγενείς διογκώνονται, που οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται είναι καθήκον μας να εξασφαλίσουμε την ομοψυχία και την ενότητα του ελληνικού Έθνους.

Ενότητα απαραίτητη, ώστε η χώρα μας να κερδίσει το μέλλον που αξίζει σε όλους τους πολίτες

Στις Μοίρες ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στις Μοίρες βρέθηκε για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, ενώ σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους σημείωσε:

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια έστειλε και στέλνει διαχρονικά και οικουμενικά μηνύματα. Σήμερα η Ελλάδα στέκει γερά στα πόδια της, ορίζει το μέλλον της και αποτελεί ασφαλή και ισχυρό παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης σε μια ευρύτερη περιοχή όπου όλοι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Σχεδόν 200 χρόνια μετά, ο αγώνας των Ελλήνων παραμένει ισχυρό σύμβολο ελπίδας και προόδου».

hgoumenidhs-parelash

Γ. Μιχελογιαννάκης: Η επανάσταση του ’21 είχε βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, τιμώντας τους αγωνιστές του έθνους που με την αυτοθυσία τους πραγματοποίησαν την κορυφαία πράξη αυτοσυνειδησίας του νεότερου Ελληνισμού, ώστε να συγκροτήσουν την πολιτική και ιστορική ύπαρξη του ελληνικού κράτους.

Σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει: «Η επανάσταση του 1821 δεν είχε μόνο εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα, αλλά και βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Το μήνυμα των προγόνων μας παραμένει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, οι οποίοι έδειξαν με τους αγώνες τους ότι η Ιστορία δεν γράφεται μόνο στη βάση γεωπολιτικών επιδιώξεων, αλλά ότι με εθνική ενότητα και ομοψυχία ο Ελληνισμός μπορεί να κερδίσει κάθε κρίσιμη μάχη για το μέλλον του Έθνους. Μαζί µε την εθνική µας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του ελληνικού έθνους για να υποδηλώσει ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξομοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους από την δουλεία».

Ν. Μαριάς: Στις απειλές Ερντογάν απαντάμε «Μολών Λαβέ»

Στις νέες απειλές Ερντογάν απαντάμε «Μολών Λαβέ» είπε σε δηλώσεις του απο την Ορεστιάδα, όπου και βρέθηκε για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μάλιστα επισήμανε για άλλη μια φορά την απαίτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άμεση απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας που κρατούνται παράνομα στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

marias-parelash

Επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαριάς συμμετείχε σήμερα Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στην Ορεστιάδα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Μετά το πέρας της Δοξολογίας, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο και παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Επισημαίνεται ότι χθες Σάββατο 24/3/2018 κατά την παραμονή του στην πόλη  της Ορεστιάδας ο Νότης Μαριάς, πραγματοποίησε συνάντηση με τους γονείς των δύο Στρατιωτικών και τους εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα για τις ενέργειές του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να γίνει εφικτή η άμεση απελευθέρωση των δύο παλικαριών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση