HomeHL-9Μήνυμα ενότητας στα εθνικά θέματα έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη

Μήνυμα ενότητας στα εθνικά θέματα έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη

Από το Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μήνυμα της ενότητας στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και στα Εθνικά θέματα της χώρας έστειλε από το Ρέθυμνο η πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια της ομιλίας της στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Ρεθύμνης το βράδυ του Σαββάτου.

Αξίζει να σημειωθεί, αναφέρει το goodnet.gr, πως η κα Μπακογιάννη έτυχε θερμής υποδοχής από στελέχη, πολίτες και φίλους της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο, όπου πραγματοποίησε από το πρωί του Σαββάτου σειρά επισκέψεων και συναντήσεων συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τοπικά στελέχη, όπως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, Μανώλης Φουρφουλάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ρεθύμνου, Θοδωρής Νίνος, ο αντιδήμαρχος και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Σπανουδάκης, το Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Νίκος Μαλλιαρός, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δανδουλάκης, ο υπεύθυνος του αγροτικού τομέα της ΝΔ στο Ρέθυμνο, Μιχάλης Βάμβουκας και πολλούς ακόμη.

mpakogianh1-1

Η ίδια σε δηλώσεις της εξέφρασε την χαρά της που βρέθηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα ανέφερε : «Όταν κανένας επικοινωνεί με τους Κρητικούς και τους Ρεθυμνιώτες παίρνει θάρρος, δεν δίνει».

Στη διάρκεια της ομιλίας της με θέμα την πολιτική επικαιρότητα και την εξωτερική πολιτική η ίδια αναφέρθηκε τόσο στην ένταση με την Τουρκία, όσο και στο Σκοπιανό εκφράζοντας τους προβληματισμούς της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία των Εθνικών Θεμάτων και ασκώντας δριμεία κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αφού όπως τόνισε η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτρέψει την εσωστρέφεια στα Εθνικά ζητήματα.

mpakogianh2-1

Η ίδια χαρακτήρισε το σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σημείο καμπής και ανέφερε: «Τα προβλήματα μας αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλα. Η κρίση με την Τουρκία και η ένταση η οποία υπάρχει είναι πολύ μεγαλύτερη απ ότι στο παρελθόν. Χρειάζεται σοβαρή, υπεύθυνη, νηφάλια αντιμετώπιση και πάνω απ όλα χρειάζεται πολύ καλός συντονισμός και έντονη διπλωματική δράση».

mpakogianh3-1

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει σε εκλογές στην παρούσα φάση η κα Μπακογιάννη επεσήμανε: «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχει πολλά ελαττώματα, όπως όλα τα κόμματα τα οποία έχουν κυβερνήσει πολλά χρόνια, αλλά ένα πράγμα δεν μπορεί κανένας να της προσάψει. Ότι σε κρίσιμες εθνικές επιλογές ήταν πάντοτε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ποτέ δεν παρασύρθηκε σε λαϊκισμούς, ποτέ δεν παρασύρθηκε σε εύκολες υποσχέσεις , κράτησε πάντοτε το μέτρο της υπευθυνότητας.

mpakogianh4-1

Αυτή είναι και η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αυτή συνέχισε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αυτήν συνεχίζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στον εαυτό μας φθηνή αντιπολιτευτική τακτική σε εθνικά θέματα, θα κάνουμε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση γιατί αντί να δημιουργήσει τις συνθήκες μιας εθνικής στρατηγικής δυστυχώς κάνει ότι μπορεί για να διχάσει το λαό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση