HomeHL-SportsΟΦΗ Εργοτέλης 4-2

ΟΦΗ Εργοτέλης 4-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου κόντρα στον Εργοτέλη, τον οποίο νίκησε με 4-2 αν και στο τρίτο λεπτό βρέθηκε να χάνει με 2-0, σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, που έγινε το Σάββατο για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου με αντεπίθεση διαρκείας στη συνέχεια, πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο (δύο ο Κουτσιανικούλης στο πρώτο 45λεπτο, από ένα οι Ντίνας, Λεάλ στο β’ ημίχρονο), έφτασε στη 10η σερί νίκη στο πρωτάθλημα και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Άρη, τον οποίο φιλοξενεί σε δύο αγωνιστικές αφού προηγουμένως πάει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή.

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν τέσσερα γκολ (με το ίδιο σκορ είχαν νικήσει και στο παιχνίδι του α’ γύρου), είχαν τουλάχιστον άλλες τόσες κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα και έφτασαν δίκαια στο τρίποντο αν και δεν έλειψαν τα κενά στην άμυνα.

Ο Εργοτέλης αιφνιδίασε τους γηπεδούχους αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι μπορεί στο κέντρο και στην επίθεση να πετάει… φωτιές αλλά στην άμυνα… μπάζει. Τα 35 γκολ που έχει δεχθεί άλλωστε, το επιβεβαιώνουν.

Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, η ομάδα του Τάκη Γκώνια υποχώρησε στη ζώνη του υποβιβασμού. Αν δεν ήταν μάλιστα, ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κατσιμήτρος, θα είχε δεχθεί και άλλα γκολ.

Ψυχρολουσία αλλά και ισοφάριση

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κυριολεκτικά διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Τέσσερα γκολ, έξι κλασσικές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες για να σκοράρουν και τρίτο τέρμα, τέσσερις ο ΟΦΗ και δυο ο Εργοτέλης, και οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, κυρίως ο Κατσιμήτρος των φιλοξενούμενων, σε εντυπωσιακή ημέρα.

Οι παίκτες του Τάκη Γκώνια αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και σε δύο φάσεις, στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα, σημείωσαν δύο γκολ!

Μόλις στο 1΄από σέντρα του Σταματάκου από αριστερά, ο Κάϊπερς άνοιξε το σκορ και δύο λεπτά αργότερα, από σέντρα του Μπουτσάκη, ο Σταματάκος με σουτ στην κίνηση, σημείωσε το 0-2 και «πάγωσε» το «Θόδωρος Βαρδινογιάννης». Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν στη συνέχεια αλλά κυνήγησαν και τρίτο γκολ.

Στο 41’ ο Κάιπερς βγήκε τετ α τετ με τον Στρέζο αλλά σούταρε άουτ (οι παίκτες του ΟΦΗ ζήτησαν φάουλ στον Λεάλ, στο ξεκίνημα της φάσης) ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπουρσέλης κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή, πλάσαρε αλλά ο Στρέζος έκανε την απόκρουση του αγώνα

Ο ΟΦΗ μείωσε με τον Κουτσιανικούλη στο 5’ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Ντίνα και

ισοφάρισε με τον ίδιο παίκτη στο 17’ έπειτα από σέντρα του Λεάλ.

Οι «ασπρόμαυροι» με πολλά λάθη στην αμυντική γραμμή, έχασαν άλλες τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Στο 20’ ο Μάνος βγήκε τετ α τετ με τον Κατσιμήτρο αλλά ο πορτιέρο του Εργοτέλη απέκρουσε με τα πόδια.

Ο τερματοφύλακας των «φιλοξενούμενων» είπε «όχι» σε σουτ του Μάνου στο 30’, σε σουτ του Λεάλ στο 44’ και σε τετ με τον Μάνο στο επόμενο λεπτό ενώ στο 28’ πρόλαβε και έπιασε την μπάλα προ του Κουτσιανικούλη.

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο ΟΦΗ στο β’ ημίχρονο πλήρωσε τον Εργοτέλη με το ίδιο νόμισμα, με γκολ δηλαδή στα πρώτα λεπτά.

Στο 51’ ο Ντίνας μέσα στην περιοχή, μετά από κάθετη πάσα του Λεάλ, πέρασε τον Κατσιμήτρο και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ασπρόμαυροι» αφού έχασαν κλασσική ευκαιρία για να σκοράρουν στο 59’ όταν ο Κατσιμήτρος απέκρουσε το σουτ του Λεάλ που είχε βγει τετ α τετ με τον πορτιέρο του Εργοτέλη, έφτασαν στο 4-2 στο 70’ με τον Λεάλ που πλάσαρε σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Μάνου.

Ο Εργοτέλης στο β’ ημίχρονο προσπάθησε αλλά δεν δημιούργησε τις φάσεις που έκανε στο πρώτο.

Στο 55’ ο Κάϊπερς και ο Έφορτ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Στρέζο στην πιο σημαντική επίσκεψη στην εστία των «ασπρόμαυρων». Οι φιλοξενούμενοι, μετά το τέταρτο γκολ στο 70’, έμειναν και με 10 παίκτες, πέντε λεπτά αργότερα και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Διαιτητής ήταν ο Σωτηριάδης (Λασιθίου) με βοηθούς τους  Τρουλινό (Ηρακλείου), Πάγκαλο (Λασιθίου) και 4ο τον Κουναλάκη (Ηρακλείου).

Κίτρινες Κάρτες: 41′ Μονιάκης, 90′ Κοιλιάρας

Κόκκινες: 75′ Βογιατζής

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μονιάκης (46′ Κοιλιάρας), Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μαχαίρας, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Ντίνας (83′ Περογαμβράκης), Λεάλ (74′ Βαφέας), Μάνος.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος,  Μπάτζιος, Πάτας, Τσέλιος,  Μπουρσέλης (83′ Κούρτι), Μπουτσάκης (71′ Ιατρούδης), Εφορντ (57′ Βογιατζής), Σταματάκος, Κάιπερς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση