HomeΕΛΛΑΔΑΝ. Ανδρουλάκης: Στην Τουρκία επικρατεί σήμερα εθνικιστικός παροξυσμός

Ν. Ανδρουλάκης: Στην Τουρκία επικρατεί σήμερα εθνικιστικός παροξυσμός

Ανύσυχος για την κλιμάκωση της διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Με ανησυχεί βαθύτητα η κλιμάκωση της διπλωματικής και στρατιωτικής πίεση της Τουρκίας. Στη γειτονική χώρα επικρατεί σήμερα ένας εθνικιστικός παροξυσμός. Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων».

Αυτό τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη.

Ο ευρωβουλευτής καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει επιτέλους σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να σταματήσει τους συνήθεις επικίνδυνους τακτικισμούς.

Αναφερόμενος στη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Τουρκία και ειδικά στο θέμα της σύλληψης των δύο αξιωματικών τονίζει ότι είναι απογοητευτικές κι εκτιμά ότι η Σύνοδος της Βάρνας θα είναι μια καλή ευκαιρία να πιεστεί η Άγκυρα.

Χαρακτηρίζει χρονιά – ορόσημο το 2019 για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα επισημαίνοντας ότι η ευρωγραφειοκρατία των Βρυξελλών επιδεικνύει αδυναμία στην πρόληψη κινδύνων.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι αν πάρει την Τρίτη εντολή διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές οφείλει να την αξιοποιήσει με τη σύνταξη μιας ξεκάθαρης προγραμματικής συμφωνίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «Η πρόβλεψη για θητείες βουλευτών και ευρωβουλευτών υπάρχει στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ από το 2005, αλλά με κάθε επικαιροποίηση του αλλάζει η χρονιά βάσης της μέτρησης. Για αυτό θεωρώ σωστό, αν πραγματικά πιστεύουμε στη θέσπιση τους, να γίνει ρύθμιση ώστε να μην αφορά μόνο τις επόμενες γενιές, αλλά όλους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση