HomeΚΡΗΤΗΣε απεργία οι εργαζόμενοι στον κλάδο γάλακτος, τροφίμων και ποτών

Σε απεργία οι εργαζόμενοι στον κλάδο γάλακτος, τροφίμων και ποτών

Την ερχόμενη Πέμπτη 29 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων δουλειάς.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου επισημαίνονται τα εξής:

«Καλούμε του συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία και να παλέψουν για αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των όρων δουλειάς. Επαναφορά των απωλειών που έχουμε υποστεί στα χρόνια της κρίσης, χρόνια κατά τα οποία οι εργοδότες του κλάδου αύξησαν τους τζίρους, την κερδοφορία, τις εξαγωγές και μείωσαν δραματικά του μισθούς μας!

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία, την Πέμπτη 29/3. Την απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών με κύρια αιτήματα:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με νόμο στο 751 ευρώ
  • Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις
  • Να μην είναι κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Έξω οι ενώσεις προσώπων
  • Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κανείς συνάδελφος με εργόσημο.
  • Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης

            Η συμμετοχή του Συνδικάτου μας στην απεργία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 22/3 και αποφασίστηκε απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 29/3 στις 09:00πμ, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, στην Οδό Ι (απέναντι από τα ΕΛΤΑ)».

Διαφήμιση
Διαφήμιση