HomeΕΛΛΑΔΑΟπαδοί του ιμάμη Γκιουλέν σχεδίαζαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα

Οπαδοί του ιμάμη Γκιουλέν σχεδίαζαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα

Τους έστειλαν πίσω στις ΗΠΑ οι υπηρεσίες Ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μυστικό σχέδιο εγκατάστασης οπαδών του Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στη χώρα μας απέτρεψαν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οπαδοί του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια Γκιουλέν -«εγκέφαλου» κατά τον Ερντογάν της απόπειρας ανατροπής του τον Ιούλιο του 20160 σκόπευαν να φτιάξουν στην Ελλάδα -κυρίως στην Αττική- υποδομές, όπου θα φιλοξενούνταν μέλη της FETO (του κινήματος του Γκιουλέν) που διαφεύγουν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τρεις Αμερικανοί υπήκοοι τουρκικής καταγωγής που πρωταγωνίστησαν στο σχέδιο και εμφανίζονταν ως στελέχη ΜΚΟ και επενδυτές στον κτηματομεσιτικό κλάδο, προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα, αλλά μετά από σήμα των κεντρικών υπηρεσιών Ασφαλείας προς τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών εντοπίστηκαν φθάνοντας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και υποβλήθηκαν σε άτυπη ανάκριση , στη διάρκεια της οποίας παραδέχτηκαν ότι είναι γκιουλενιστές.

Η αστυνομία τους απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα και τους ανάγκασε να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Την υπόθεση διαχειρίστηκε, λόγω της ιδιαιτερότητάς της υπό άκρα μυστικότητα μια μικρή ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση