HomeHL-9Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Έρχονται οι τουρίστες, φεύγουν οι σκαλωσιές

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Έρχονται οι τουρίστες, φεύγουν οι σκαλωσιές

31 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι εργασίες εκσυγχρονισμού του «Ν. Καζαντζάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που θα καταφτάνουν τα τσάρτερ με τους τουρίστες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου αναμένεται να φύγουν και οι… σκαλωσιές από το «Ν. Καζαντζάκης» καθώς όπως όλα δείχνουν το νέο κτήριο θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

«Όλα θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούμε τη νέα τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας καθώς όπως τόνισε στα τέλη του Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών.

aerodromio

«Στις 31 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι εργασίες στο νέο κτήριο και αναμένεται 1 ή 2 Απριλίου να παραδοθεί στο κοινό. Η διαμόρφωση του καταστημάτων εντός του αεροδρομίου θα ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου. Το θετικό είναι πως οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος», επεσήμανε σχετικά ο κ. Πλιάκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα – που έγιναν με την χρηματοδότηση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών – περιελάμβαναν την διαμόρφωση των χώρων του ισογείου και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ, και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, καθώς και την αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

aerodromio6

Δειλά – δειλά έρχονται τα πρώτα τσάρτερ

Δειλά – δειλά τις τελευταίες ημέρες καταφτάνουν τα πρώτα τσάρτερ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου που μεταφέρουν τουρίστες κυρίως από την Γερμανία.

Η επίσημη όμως αρχή αναμένεται να γίνει στα τέλη του Μαρτίου όπου σταδιακά θα ξεκινήσει η κανονική ροή των τσάρτερ.

«Αύριο και μεθαύριο περιμένουμε κάποιες πτήσεις τσάρτερ που έρχονται κυρίως από Γερμανία. Δεν είναι πολλές όμως. Σταδιακά θα μπούμε στην κανονική ροή από τις 28 με 29 Μαρτίου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πλιάκας.

 

aerodromio7

Διαφήμιση
Διαφήμιση