HomeHL-WorldΟι Τουσκ και Γιούνκερ για την Τουρκία

Οι Τουσκ και Γιούνκερ για την Τουρκία

Καταδικάζουμε τις προκλητικές ενέργειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις «συνεχιζόμενες παράνομες πράξεις» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας πως η συνάντηση στη Βάρνα «δεν θα είναι εύκολη».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, ο Τουσκ σημείωσε πως αναμένεται να θέσει αυτά τα ζητήματα στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Βάρνα.

«Θα ασχοληθούμε με ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων και γνωρίζω ότι δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση. Οι ανησυχίες της ΕΕ αφορούν όχι μόνο τα περίπλοκα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο αλλά και τις ενέργειες τις Τουρκίας στη Συρία» είπε ο Τουσκ τονίζοντας, ωστόσο, ότι «παραμένουμε γείτονες και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε».

Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι θα πάει στη Βάρνα με «ανάμεικτα συναισθήματα» καθώς τα προβλήματα με την Τουρκία «μεγαλώνουν», ωστόσο υπάρχει «ειλικρινής» και «ανοιχτός» διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως είπε, υπάρχουν «διαφωνίες», ωστόσο η «συνεργασία μας πρέπει να ενισχυθεί».

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση