HomeHL-9Ένοχος ξανά για το έγκλημα στον Βοριά Ηρακλείου

Ένοχος ξανά για το έγκλημα στον Βοριά Ηρακλείου

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης φόνου με θύμα τον Μιχάλη Γαβαλά στον Βοριά Ηρακλείου τον Απρίλιο του 2007, η οποία είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινή γνώμη καθώς χρειάστηκαν τρεις μήνες για να εξιχνιαστεί.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το δικαστήριο με πλειοψηφία 5-2, έκρινε τον 46χρονο -σήμερα- κατηγορούμενο «ένοχο» για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης και μη δεχόμενο ότι αιτία του φόνου ήταν ο βιασμός του δράστη από το θύμα σε ηλικία επτά ετών, τον οποίο- σύμφωνα με τον κατηγορούμενο- φρόντιζε διαρκώς να του υπενθυμίζει με τελευταίο ένα ασήμαντο επεισόδιο δύο ημέρες πριν το συμβάν.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε προτείνει να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό (που θα έσπαγε τα ισόβια) προτείνοντας στο δικαστήριο να δεχθεί πως «οι πράξεις του προκλήθηκαν από προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος». «Ναι, πιστεύω ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν 30 χρόνια. Πιστεύω ότι όλα αυτά συνέβησαν» είχε τονίσει στην αγόρευσή του, σχολιάζοντας μάλιστα πως θα ήταν δικαιολογημένη από τη μεριά του δράστη οποιαδήποτε άλλη αντίδραση εκτός το φόνο.

Ωστόσο, το Δικαστήριο φάνηκε πιο αυστηρό στην κρίση του με δύο μόνο ενόρκους να δέχονται την Εισαγγελική Πρόταση.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά που δικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση αφού η προηγούμενη απόφαση του Εφετείου «γύρισε πίσω» μετά από αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση