HomeΕΛΛΑΔΑΗ Άγκυρα κουνάει το δάχτυλο στην ΕΕ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Η Άγκυρα κουνάει το δάχτυλο στην ΕΕ για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Μην παρεμβαίνετε στη δικαιοσύνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τουρκία απαντά σήμερα στις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταδίκασε χθες τις «επίμονες παράνομες ενέργειες» της χώρας αυτής στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαμί Ακσόι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την χθεσινή ανακοίνωση των ηγετών της ΕΕ, που χαρακτήρισε «παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» και υπογράμμισε την πλήρη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο απάντησε λέγοντας ότι:

«Στην κορυφή της ΕΕ αντιμετωπίσαμε και πάλι απαράδεκτες διατυπώσεις και κείμενο που εξυπηρετεί της ελληνικές – ελληνοκυπριακές θέσεις. Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε ότι η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004. Ξαναβλέπουμε την ίδια ταινία. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν τους Ελληνοκυπρίους που κινούνται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση.”

Οι Έλληνες στρατιωτικοί «χαίρουν των δικαιωμάτων τους»

Αναφορικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης ο εκπρόσωπος τύπος του τουρκικού υπ. Εξωτερικών ανέφερε τα εξής:

«Την ώρα που εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση με την ΕΕ, είναι βέβαιο ότι τέτοιες αποφάσεις δεν θα προκαλέσουν εποικοδομητικά αποτελέσματα. Σε αυτό το κείμενο υπάρχει κι ένα άρθρο σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Oι στρατιώτες αυτοί συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους. Περιμένουμε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την αποφυγή παρεμβατικών στη δικαιοσύνη ανακοινώσεων».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε και στην σημασία της Συνόδου Τουρκίας – ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις 26 Μαρτίου στην Βάρνα, τονίζοντας ότι η τουρκική πλευρά προσμένει ότι με αυτήν θα υπάρξει κινητικότητα στις μεταξύ τους. Ζήτησε μάλιστα μια πιο εποικοδομητική στάση από την ΕΕ και είπε ότι η Τουρκία περιμένει από την ΕΕ να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση