HomeHL-9Μέσα σε δύο μήνες είχαν κλέψει επτά σπίτια

Μέσα σε δύο μήνες είχαν κλέψει επτά σπίτια

Έκλεβαν από υπολογιστές μέχρι και… χρυσές λίρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται από χθες δύο νεαροί άνδρες οι οποίοι είχαν κάνει επάγγελμα τις… κλοπές.

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 22χρονο με καταγωγή από την Αλβανία που μέσα σε δύο μήνες είχαν «χτυπήσει» επτά σπίτια στο Ηράκλειο κλέβοντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσές λίρες συνολικής αξίας που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Το χρονικό

Η υπόθεση ήρθε στο… φως χθες όταν οι δύο νεαροί άνδρες επιχείρησαν να κλέψουν την οικία ενός 50χρονου ωστόσο έγιναν αντιληπτοί κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 50χρονος ειδοποίησε τους αστυνομικούς που ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

Λίγη ώρα αργότερα οι αρχές τους βρήκαν και τους συνέλαβαν ενώ σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν και κατάσχεσαν μικροποσότητα χασίς και ένα μαχαίρι.

Κατά την προανάκριση προέκυψε πως οι δύο νεαροί από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 20 Μαρτίου είχαν προχωρήσει στην διάρρηξη επτά επιπλέον σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Μάλιστα, είχαν κλέψει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας  τουλάχιστον 10.000 ευρώ και 3 χρυσές λίρες Αγγλίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση