HomeΚΡΗΤΗΈρχονται νέες γεωτρήσεις στο Ηράκλειο

Έρχονται νέες γεωτρήσεις στο Ηράκλειο

Υπεγράφη η σύμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη την Πέμπτη στην ΔΕΥΑΗ η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων 2017». Την σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 411.590,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.) ενώ η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση της σύμβασης είναι οκτώ (8) μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΗ.

Το έργο αφορά στην ανόρυξη σειράς νέων υδρευτικών γεωτρήσεων συνολικού μήκους 2.200 m, για την ενίσχυση των υδραγωγείων της σε ήδη επιλεγμένες περιοχές, όπως Βασιλειές, Δαφνές, Άγιο Μύρωνα ή όπου αλλού κριθεί αναγκαίο κατά την πορεία των εργασιών, προκειμένου η ΔΕΥΑΗ να αντιμετωπίσει το οξύ υδρευτικό πρόβλημα του Δήμου Ηρακλείου, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Με τις γεωτρήσεις οι πρώτες των οποίων ελπίζουμε να έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι, στοχεύουμε στην -κατά το δυνατόν- άμβλυνση του προβλήματος της λειψυδρίας στην πόλη του Ηρακλείου.

Ταυτόχρονα προχωρά και η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου και σύντομα θα ανακοινωθούν και επιπλέον μέτρα από την ΔΕΥΑΗ, για την πάταξη της υπερκατανάλωσης. Η συγκυρία, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, είναι δύσκολη για ολόκληρη την Κρήτη. Οι δημότες οφείλουν να καταλάβουν, ότι εκτός από τις ενέργειες των υπευθύνων θα χρειαστεί να δείξουν και οι ίδιοι υπεύθυνη στάση όσον αφορά στην χρήση του νερού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση