HomeHL-9Υποχωρεί σταδιακά το πέπλο της αφρικανικής σκόνης από την Κρήτη

Υποχωρεί σταδιακά το πέπλο της αφρικανικής σκόνης από την Κρήτη

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας-Ασθενείς βροχοπτώσεις κατά τόπους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποχωρεί σταδιακά το πέπλο της αφρικανικής σκόνης που απλώθηκε την Πέμπτη πάνω από ολόκληρη την Κρήτη, μετατρέποντας το νησί … σε έρημο και ταλαιπωρώντας τους Κρητικούς ιδιαίτερα, όσους πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, η θερμή αέρια μάζα απομακρύνεται από σήμερα ανατολικότερα και αποκαθίσταται μια αρκετά ψυχρότερη αέρια μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Κρήτης. Όπως αναφέρει ο ίδιος αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν πιθανότητες για εκδήλωση, έστω και περιορισμένων, βροχοπτώσεων σε δυτικές και νότιες περιοχές της Κρήτης, ενώ οι πιθανότητες ανατολικότερα είναι μικρότερες.

Τα φαινόμενα αυτά θα κάνουν την εμφάνιση τους και το Σάββατο .

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ και η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει καθότι ολοκληρώνεται και αυτός ο κύκλος μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο νησί μας.

Πιθανό το ενδεχόμενο βροχοπτώσεων

Το πρωί ο καιρός θα είναι γενικά καλός, αργότερα όμως αναμένεται να αυξηθούν οι νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές , παροδικές, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού, ανατολικότερα οι πιθανότητες είναι μικρότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φθάνουν τα 4 – 5 , τοπικά έως και τα 6 Μποφόρ στα δυτικά τμήματα της Κρήτης , ενώ ανατολικότερα θα είναι ασθενέστεροι.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ η υποχώρηση στα επίπεδα συγκέντρωσης σκόνης θα προκαλέσει καθαρότητα στην ατμόσφαιρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα έχει περισσότερο ανοιξιάτικη εικόνα με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες. Την Κυριακή επανέρχονται και πάλι οι νότιοι άνεμοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση