HomeHL-9Απόψε υποχωρεί η σκόνη που ταλαιπώρησε την Κρήτη

Απόψε υποχωρεί η σκόνη που ταλαιπώρησε την Κρήτη

Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες αύριο σύμφωνα με τον Μ. Καρακατσάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βελτιωμένες θα είναι αύριο οι καιρικές συνθήκες, τουλάχιστον σε σχέση με τη σημερινή πρωτοφανή κατάσταση που βίωσε η Κρήτη. Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος και κλιματολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης υποχωρεί απόψε και την Παρασκευή αναμένεται συννεφιά, με λίγες τοπικές βροχές και υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καρακατσάνης αναφέρει:

«Υποχωρεί απο απόψε Πέμπτη η Αφρικανική Σκόνη που «έπνιξε» το νησί μας.

Οι τεράστιες ποσότητες Αφρικανικής άμμου που «εγκλωβίστηκαν» στην κατώτερη ατμόσφαιρα, εκτός της Κρήτης κάλυψαν με την ίδια πυκνότητα τις Κυκλάδες και τμήματα της Δυτικής Πελοποννήσου φτάνοντας μέχρι τον Νομό Ηλείας, προερχόμενες απο περιοχή Ανατολικά της Λιβύης στην έρημο Σαχάρα που κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής αυτής είναι το πολύ έντονο πορφυρό χρώμα της άμμου.

Συννεφιά λοιπόν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και η υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νησί μας το επόμενο 24ωρο.

Αναλυτικότερα:

Παροδική συννεφιά   και πρόσκαιρες βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα Κεντρικά και Νότια  απο το απόγευμα περιμένουμε αύριο Παρασκευή (23/3/2018). Με ανέμους από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριους 3-5 μποφόρ και την θερμοκρασία να υποχωρεί και να κυμαίνεται μεταξύ των 10 και 19 βαθμών.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες και αύριο θα επιτρέψουν περιορισμένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ίδια η εικόνα του καιρού και το Σάββατο (24/3/2018) ενώ την Κυριακή (25/3/2018) ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου θα έχουμε ξανά επικράτηση νοτίων ανέμων συννεφιά χωρίς βροχές και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση