HomeΕΛΛΑΔΑΤηλεϊατρική για τους κρατούμενους σε τέσσερις φυλακές

Τηλεϊατρική για τους κρατούμενους σε τέσσερις φυλακές

Με εταιρείες χορηγούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με χορηγούς ξεκίνησαν τα πρώτα περιορισμένα βήματα εισαγωγής της τηλεϊατρικής, σε τέσσερις φυλακές της χώρας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών υγείας στις φυλακές, μέσω τηλεϊατρικής, παρουσιάστηκε σήμερα στη 2η Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου, με την παρουσία του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού.

Το πρόγραμμα έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί από τις 5.3.2018 σε τέσσερις φυλακές (Γρεβενών, Μαλανδρίνου, Τρικάλων και Χίου) και καλύπτει, αρχικά, ψυχιατρικά, διαβητολογικά, ηπατολογικά και ενδοκρινολογικά περιστατικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα  πρώτα δείγματα του προγράμματος είναι εξαιρετικά θετικά, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς των φυλακών να υποστηρίζονται από ειδικούς, ενώ αποφεύγονται καθυστερήσεις και δαπανηρές ή επικίνδυνες μεταγωγές.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από τη 2η Δ.Υ.Π.Ε. με τη συνεργασία του υπουργείου Δικαιοσύνης και ήδη συμμε­τέχουν το Αττικό Νοσοκομείο, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Νοσοκομείο Νικαίας.

Κατά την παρουσίαση έγιναν ζωντανές συνδέσεις, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της τηλεϊατρικής, και με τις τέσσερις φυλακές, συζητήθηκαν οι πρώτες εμπειρίες και εντυπώσεις και δρομολογήθηκαν λύσεις σε προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Πάντως, κοινή εκτίμηση ήταν ότι η τηλεϊατρική μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των κρατουμένων.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι μέρος του κόστους για την προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάστασή του, καθώς και τη διασύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο ανέλαβαν ο Όμιλος ΟΤΕ, η CISCO και η Intracom Telecom.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση