HomeΕΛΛΑΔΑΑπάντηση Δρίτσα στον Σαμαρά για την Novartis

Απάντηση Δρίτσα στον Σαμαρά για την Novartis

Τι υποστηρίζει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά & Νήσων και προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, στην επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή, ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, ως πρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την  υπόθεση NOVARTIS», απέστειλε επιστολή-απάντηση προς τον Βουλευτή – πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή αυτή ο Θοδωρής Δρίτσας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Υπερασπιζόμενος το έργο της Επιτροπής κατ’ εντολή της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και την τιμή και την αξιοπρέπεια, τόσο τη δική μου όσο και των μελών της Επιτροπής, οφείλω να επισημάνω, ότι η Επιτροπή μας δεν επιδίδεται σε «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις» και σε καμία περίπτωση, η λειτουργία της, δε συνιστά «έναν ακόμη κρίκο», σε καμιά ουσιαστική συγκάλυψη και σε καμία σκευωρία. Επιπρόσθετα, οφείλω να επισημάνω, ότι μεταξύ πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, ούτε εμένα, ούτε τα άλλα μέλη της Επιτροπής, είναι δόκιμο να μας συμπεριλαμβάνετε στον ισχυρισμό σας «γνωστή σε όλους», όταν αναφέρεστε   -απολύτως αβάσιμα κατά την κρίση μας- σε «Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία».

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της επιστολής.

Αθήνα, 22/03/2018

Το Γραφείο Τύπου

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την  υπόθεση NOVARTIS»

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

Α.Π.: 15

Π ρ ο ς

κ. Αντώνη Σαμαρά

Βουλευτή – πρώην Πρωθυπουργό

Κύριε Πρόεδρε,

Παρέλαβα την από 22 Μαρτίου 2018 επιστολή σας, με την οποία ενημερώνετε ότι δεν προτίθεστε να παραστείτε στη Συνεδρίαση της Επιτροπής μας, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, όπως έχετε προσκληθεί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής. Σας ενημερώνω, ότι η επιστολή σας έλαβε αρ. πρωτ. εισερχομένων εγγράφων 15/22.03.2018.

Υπερασπιζόμενος το έργο της Επιτροπής κατ’ εντολή της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και την τιμή και την αξιοπρέπεια, τόσο τη δική μου όσο και των μελών της Επιτροπής, οφείλω να επισημάνω, ότι η Επιτροπή μας δεν επιδίδεται σε «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις» και σε καμία περίπτωση, η λειτουργία της, δε συνιστά «έναν ακόμη κρίκο», σε καμιά ουσιαστική συγκάλυψη και σε καμία σκευωρία. Επιπρόσθετα, οφείλω να επισημάνω, ότι μεταξύ πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, ούτε εμένα, ούτε τα άλλα μέλη της Επιτροπής, είναι δόκιμο να μας συμπεριλαμβάνετε στον ισχυρισμό σας «γνωστή σε όλους», όταν αναφέρεστε   -απολύτως αβάσιμα κατά την κρίση μας- σε «Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία».

Συμφωνώ, με το αυτονόητο δικαίωμά σας να προσέλθετε ενώπιον της Επιτροπής για παροχή εξηγήσεων, κατά το Άρθρο 156 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, σε επόμενο χρόνο και σε περίπτωση που η Επιτροπή λάβει τελική απόφαση επί του θέματος της αρμοδιότητας, εφόσον θεωρήσει εαυτή αρμόδια. Το δικαίωμά σας αυτό, αναφέρεται άλλωστε και κατοχυρώνεται σαφέστατα, στην πρόταση την οποία κατέθεσαν 11 βουλευτές-μέλη της Επιτροπής και η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή, στην 5η συνεδρίασή της, την Τρίτη 20/03/2018.

Τέλος, είμαι βέβαιος, ότι κατανοείτε την υποχρέωσή μου να δώσω κι εγώ αυτήν την επιστολή στη δημοσιότητα κι αυτό θα κάνω.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Θοδωρής Δρίτσας

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση