HomeHL-GreeceΜητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Εμπαθής και κακόπιστος ο Φίλης

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Εμπαθής και κακόπιστος ο Φίλης

«Ζητάμε ό,τι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για αποκατάσταση μιας πρωτοφανούς αδικίας με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά» κατά του Νίκου Φίλη.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο «αναγνωρίζει το έννομο δικαίωμα σε Εβραίους, Ρωμαιοκαθολικούς και Μουσουλμάνους να έχουν στο σχολείο το μάθημα που επιλέγουν και τους καθηγητές τους οποίους το διδάσκουν» και αναρωτήθηκε «γιατί η ορθόδοξη εκκλησία δεν πρέπει να έχει το ίδιο δικαίωμα»;

«Απορώ πως ανέχονται αυτή την ανομία, μια τέτοια διάκριση σε βάρος της Εκκλησίας, δημοκρατικοί άνθρωποι όπως οι κύριοι Φίλης και Γαβρόγλου», τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σημειώνοντας μάλιστα πως η στάση του Νίκου Φίλη τον κάνει να πιστεύει πως είναι «εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία».

«Ζητάμε ό,τι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γι’ αυτό προσφύγαμε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητώντας την ισονομία», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση