HomeHL-EconomyΣταθάκης: Οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν, δεν υπάρχει θέμα επ’ αυτού

Σταθάκης: Οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν, δεν υπάρχει θέμα επ’ αυτού

Εφικτοί οι στόχοι των επόμενων ετών είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν, δεν υπάρχει θέμα επ’ αυτού» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη σκιά των νέων επεισοδίων που σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι στόχοι για τους πλειστηριασμούς τα επόμενα χρόνια είναι εφικτοί προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του 2018 ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία. Όπως παρατήρησε επικαλούμενος τις αποφάσεις των δικαστηρίων «το 30% όσων προσέφυγαν στο νόμο Κατσέλη δεν προστατεύται και μπαίνει στη διαδικασία πλειστηριασμού.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον» υποστήριξε – παρά το φιάσκο των πρώτων ημερών – ότι «στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία». Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ «τις τρεις πρώτες ημέρες αυτής της εβδομάδας υποβλήθηκαν 20.000 αιτήσεις και εγκρίθηκαν οι 11.000».

Ειδικά για το φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας όταν το υπουργείο υποχρεώθηκε να κλείσει άρον-άρον την πλατφόρμα και να ανακοινώσει στη συνέχεια ότι θα «σπάσει» τις υποβολές αιτήσεων ανά περιφέρεια την απέδωσε σε «κακόβουλα χτυπήματα από 60 γραφεία μηχανικών που είχαν βάλει το αυτόματο σύστημα να κάνει χτυπήματα για να εξυπηρετηθούν».

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διπλασιαστούν οι πόροι που έχουν δεσμευτεί και είναι ύψους 350 εκατ. ευρώ. «Κάναμε επαφές με το ΕΣΠΑ και στόχος μας είναι να διπλασιαστεί το διαθέσιμο ποσό και έτσι όσοι έμειναν έξω τώρα θα ονομαστούν επιλαχόντες».

Μιλώντας για την κατάσταση της ΔΕΗ είπε ότι αναμένεται να υπάρξει ολοκλήρωση των έργων διασύνδεσης των νησιών προκειμένου έτσι να υπάρξει μεγάλη μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας).

Για το Σκοπιανό, τέλος, έκανε λόγο για μια «μεγάλη στιγμή για να επιλυθεί το θέμα του ονόματος» υποστηρίζοντας ότι «έχουν γίνει κάποια θετικά θέματα από την πλευρά των Σκοπίων». «Αν προχωρήσουμε στα τέσσερα βασικά θέματα και υπάρξει πρόοδος, η πρόταση θα φτάσει στη Βουλή» συμπλήρωσε ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρατήρησε ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια «τα θέματα που έχουμε διαφωνίσει τα έχουμε χειριστεί με μεγάλη ισορροπία».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση