HomeHL-GreeceΙσόβια στον πατέρα της 6χρονης Στέλλας

Ισόβια στον πατέρα της 6χρονης Στέλλας

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - Η μητέρα ξέσπασε σε λυγμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 61χρονο συνταξιούχο αστυνομικό για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας Εικοσπεντάκη, τον Απρίλιο του 2017.

Το δικαστήριο επέβαλε, επιπλέον, ποινή φυλάκισης δυο ετών στον κατηγορούμενο για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού καθώς αμέσως μετά τη δολοφονία έβαλε το παιδί σε πλαστικές σακούλες και πέταξε το άψυχο κορμάκι του σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ δικαστές και ένορκοι υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα απέρριψαν ομόφωνα τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής ασθένειας. Ο κατηγορούμενος παιδοκτόνος άκουσε την απόφαση έχοντας το βλέμμα χαμηλωμένο ενώ η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας στο  άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε λυγμούς.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή του κατηγορούμενου.  «Μου έκανε φοβερή εντύπωση η ψυχραιμία του κατηγορουμένου. Εντύπωση μου έκανε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αφιέρωσε στην απολογία του μόνο ένα λεπτό για το παιδί του» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευση του  και συνέχισε: «Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε μάγουλο με μάγουλο.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ρίχνεις αλάτι…Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως;».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση