HomeHL-9Ζημιές στην πύλη του Πειραιά που αναχωρούν τα καράβια για Κρήτη

Ζημιές στην πύλη του Πειραιά που αναχωρούν τα καράβια για Κρήτη

Έκοψαν την περίφραξη τα μέλη του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν ζημιές στην περίφραση των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ, στις πύλες Ε-2 και Ε-4 στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στο σημείο από το οποίο αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη, μέλη του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της πορείας, έκοψαν με τροχούς την περίφραξη, την έριξαν και αποχώρησαν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους ασφαλείας του λιμανιού.

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε συλλαλητήριο στις 6:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε πορεία στο λιμάνι, με συμμετοχή των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά και απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Ο ΟΛΠ τοποθέτησε πρόσφατα ειδική περίφραξη και κάμερες ασφαλείας, επικαιροποιώντας το σχέδιο ασφαλείας των εγκαταστάσεων στους προβλήτες από τους οποίους αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη. Πλέον, επιβάτες και οχήματα που επιβιβάζονται σε αυτά, υπόκεινται σε ελέγχους στις προβλήτες από την ασφάλεια του λιμανιού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση