Σε… μάστιγα έχουν εξελιχθεί τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη καθώς από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 13 τροχαία δυστυχήματα κι έχουμε θρηνήσει 17 συνολικά νεκρούς!

Σύμφωνα με την έρευνα του cretapost, τα περισσότερα δυστυχήματα καταγράφονται τον Μάρτιο καθώς από 1η Μαρτίου έχουν σημειωθεί έξι θανατηφόρα στα οποία έχουν χάσει την ζωή τους οκτώ άτομα.

«Μαύρη» ημέρα αποτελεί η 19η Μαρτίου καθώς έγιναν τρία δυστυχήματα και σκοτώθηκαν συνολικά πέντε άτομα!

Τα πιο… τραγικά τροχαία

Δύο είναι τα τραγικότερα τροχαία δυστυχήματα που – μέχρι στιγμής – έχουν καταγραφεί σε επίπεδο Κρήτης.

Το πρώτο είναι το πολύνεκρο που σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας όταν τρία άτομα έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον 23χρονο Χρήστο και την 22χρονη αρραβωνιαστικιά του Μαρία αλλά και την μητέρα της Δέσποινα. Στο τροχαίο τραυματίστηκαν σοβαρά ο 47χρονος πατέρας της Μαρίας αλλά και η 15χρονη αδερφή της Χριστίνα.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν το όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος, συγκρούστηκε με όχημα που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι δύο επιβαίνοντες του δεύτερου οχήματος, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το δεύτερο είναι το τροχαίο που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου όταν ένα ΙΧ στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στον τοίχο στην περιοχή της Ψαρής Φοράδας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 42χρονος, ένας 32χρονος κι ένας 31χρονος ενώ ένας 20χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι επιβαίνοντας είχαν καταγωγή από την Βουλγαρία ωστόσο έμεναν χρόνια στην Κρήτη και αρκετοί είχαν οικογένειες.

Τα τροχαία δυστυχήματα σε… αριθμούς

13 συνολικά είναι τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο έως και σήμερα στα οποία χάθηκαν 17 ζωές.

Από τους 17 ανθρώπους οι 15 «έσβησαν» στην άσφαλτο ενώ οι 2 άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Κρήτης λίγες ώρες ή και μέρες μετά τα ατυχήματα.

Γένος: Από τους 17 νεκρούς οι 13 ήταν άνδρες και οι 4 γυναίκες.

Ηλικίες: Από τους 17 νεκρούς οι 7 ήταν ηλικίας από 41 έως 60 χρόνων, οι 5 ηλικιωμένοι, οι 4 από 21 έως 40 χρόνων και ένας ήταν 18χρονος.

Όχημα: Από τα 13 δυστυχήματα στα 5 ενεπλάκησαν αυτοκίνητο, στα 2 δίκυκλα, τα 3 ήταν παράσυρση πεζού ενώ τρία άτομα καταπλακώθηκαν από τρακτέρ.

Τοποθεσία: 6 τροχαία σημειώθηκαν στους δρόμους του νομού Ηρακλείου, 4 στο νομό Λασιθίου, 2 στο νομό Χανίων ενώ ένα στο νομό Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση