HomeΚΡΗΤΗΤι απαντά η Αθηνά Σπανάκη για την φωτογραφία με τους μετανάστες

Τι απαντά η Αθηνά Σπανάκη για την φωτογραφία με τους μετανάστες

Για ρατσισμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλος δημιουργήθηκε από μία ανάρτηση της πρώην αντιδημάρχου Ηρακλείου, Αθηνά Σπανάκη όπου σχολίασε την φωτογραφία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Ηρακλείου η οποία εικονίζεται με πρόσφυγες.

Πολλοί ήταν εκείνοι που «είδαν» αυτήν την ανάρτηση ως ρατσιστική και διχαστική με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να βγάζει ανακοίνωση ζητώντας απαντήσεις από τη ΝΔ, μέλος της οποίας είναι η κ. Σπανάκη.

Η πρώην αντιδήμαρχος με νεότερη ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά την θέση της λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κάποιο ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος των προσφύγων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Σπανάκη:

Η ανάρτηση μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περιεχόμενο την κοινή φωτογράφηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου με γυναίκες πρόσφυγες, στις 19 Μαρτίου 2018, δε συνιστά σε καμία περίπτωση ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος των προσφύγων.

Δεν υπήρξε πρόθεση εκ μέρους μου να προσβάλλω τους πρόσφυγες ούτε φυσικά να προκαλέσω αρνητικά συναισθήματα εναντίον τους.

Η προσεκτική ανάγνωση του σχολίου μου δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση σκιές ή υπόνοιες για το αντίθετο, ούτε φυσικά υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση από  μέρους μου.

Αντιθέτως μάλιστα, ασκεί κριτική για την ανεπαρκή και πολλές φορές απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών καθώς και την εκμετάλλευση τους από ορισμένους για προσωπική προβολή.

Σέβομαι και υπηρετώ τον άνθρωπο τόσο από την θέση που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου στο Δήμο Ηρακλείου όσο και από την επιστήμη μου, την ιατρική, τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου.

Οποιεσδήποτε άλλες ερμηνείες προσπαθούν κάποιοι με δόλιο τρόπο να δώσουν στο περιεχόμενο του σχολίου μου, φανερώνει με τρόπο καταφανή τις προθέσεις αυτών που τις διαδίδουν.

Η «επίμαχη» ανάρτηση

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανάρτηση της πρώην αντιδημάρχου Ηρακλείου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Αθηνάς Σπανάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία κατηγορεί την αντιδήμαρχο της πόλης επειδή φωτογραφήθηκε με γυναίκες πρόσφυγες, είναι ξεκάθαρα ρατσιστική και διχαστική.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό ναυάγιο στο Αγαθονήσι, το οποίο στοίχισε τη ζωή 16 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και παιδιά, η Αθ. Σπανάκη επέλεξε να εκπέμψει ένα μήνυμα ρατσιστικού μίσους.

Η ηγεσία της ΝΔ οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει συμπεριφορές τέτοιου είδους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση