HomeHL-9Στο εδώλιο για το θάνατο του νεαρού εναερίτη της ΔΕΗ

Στο εδώλιο για το θάνατο του νεαρού εναερίτη της ΔΕΗ

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση του θανάτου ενός 30χρονου εναερίτη, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2011, όταν κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια εργασιών σε στύλο της ΔΕΗ στην περιοχή των Δαφνών Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος έδωσε λανθασμένες εντολές στον άτυχο νεαρό και τον αδερφό του, επίσης εναερίτη, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και δια παραλείψεως τελούμενη σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

Επίσης είχαν κατηγορηθεί άλλοι τρεις υπάλληλοι της ΔΕΗ, οι οποίοι όμως τελικά απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2011, όταν ο άτυχος 30χρονος μαζί με τον αδερφό του είχαν μεταβεί στην περιοχή των Δαφνών για να αντικαταστήσουν άλλο συνεργείο της ΔΕΗ, που είχε κολλήσει στις λάσπες με το όχημα τους.

Τα δυο αδέρφια ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη στο δίκτυο, με αποτέλεσμα ο άτυχος εναερίτης την ώρα που είχε αναρριχηθεί πάνω στο στύλο της ΔΕΗ να “χτυπηθεί” από το ρεύμα.

Άμεσα τότε ο αδερφός του έσπευσε να τον βοηθήσει, μάταια όμως αφού ήταν ήδη αργά, ενώ κεραυνοβολήθηκε και ο ίδιος από το ρεύμα, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση