HomeHL-EconomyΠτώχευση κήρυξε η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο πτωχευτικό δίκαιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η εταιρεία παραγωγής The Weinstein Company, στον απόηχο του σκανδάλου Γουάινστιν. Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Χάρβεϊ Γουάινστιν βρέθηκε στο επίκεντρο χιονοστιβάδας καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως ακυρώνει και όλες τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που ενδεχομένως οδήγησαν ορισμένες γυναίκες στη σιωπή.

Η εταιρεία κατέθεσε το αίτημα υπαγωγής στο πτωχευτικό δίκαιο σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν δει εδώ και καιρό το φως της δημοσιότητας. Η αίτηση περιλαμβάνει και πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Lantern Capital.

Η χρεοκοπία ανακοινώνεται έπειτα από μήνες αναζήτησης αγοραστή ή στρατηγικού επενδυτή από τα κάποτε κραταιά στούντιο. Η εταιρεία είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με ομάδα επενδυτών υπό την Maria Contreras-Sweet, που όμως τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον όταν ανακάλυψε την πλήρη έκταση των υποχρεώσεων του στούντιο.

Περισσότερες από 70 γυναίκες κατηγόρησαν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για βιασμό. Ο ίδιος πάντως αρνείται κατηγορηματικά πως υπήρξε σεξουαλική επαφή χωρίς συναίνεση.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση