HomeHL-WorldΕρντογάν: Μπορεί μια νύχτα να μπούμε στο Ιράκ

Ερντογάν: Μπορεί μια νύχτα να μπούμε στο Ιράκ

«Οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι για διασυνοριακή επιχείρηση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων ανταρτών συμμάχων τους στην Αφρίν της Συρίας το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν προχώρησε σήμερα σε μία ανησυχητική δήλωση, σχετικά με τις προθέσεις του να εξαφανίσει τον κίνδυνο των Κούρδων «τρομοκρατών» από τα σύνορα της χώρας του.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Άγκυρα και αναφερόμενος στις αναπτυσσόμενες δυνάμεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, ο τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε τη Βαγδάτη με εισβολή αλά… Αφρίν, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Είπαμε στην ιρακινή κυβέρνηση ότι αν δεν μπορεί να λύσει το θέμα με το PKK στην πόλη Σιντζάρ (Sinjar), μπορούμε να μπούμε εμείς ξαφνικά μια νύχτα και να καθαρίσουμε την περιοχή από τους τρομοκράτες (τους Κούρδους μαχητές)» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Hurriyet.

«Η Τουρκία ζήτησε από το Ιράκ να «καθαρίσει» τις βόρειες επαρχίες από του τρομοκράτες του PKK και γι’ αυτό, οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι για διασυνοριακή επιχείρηση», είπε ακόμα ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Dailysabah.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση