HomeΚΟΣΜΟΣΣυγκλονίζει Αλβανίδα θύμα trafficking

Συγκλονίζει Αλβανίδα θύμα trafficking

«Ο μνηστήρας μου με πούλησε για να ξεπληρώσει ένα χρέος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την συγκλονιστική της ιστορία μοιράστηκε με την εφημερίδα Independent μια νεαρή Αλβανίδα, η οποία έπεσε θύμα sex trafficking από έναν αδίστακτο άνδρα με τον οποίο ήταν αρραβωνιασμένη. Έναν χρόνο μετά την απόδραση από τους ανθρώπους που τη μετέτρεψαν σε σκλάβα του σεξ, η αίτηση ασύλου της στην Βρετανία απορρίφθηκε και η ίδια δηλώνει τρομοκρατημένη στην ιδέα να γυρίσει στην πατρίδα της.

«Με πούλησαν για να ξεπληρώσουν ένα χρέος. Ευχήθηκα πολλές φορές να πέθαινα», εξομολογείται η Σάρα (το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί) η οποία είναι λίγο παραπάνω από 25 χρονών. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Independent, πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα με προσεγμένη εμφάνιση που μιλάει άψογα αγγλικά. Ξετυλίγοντας ωστόσο το «κουβάρι» του παρελθόντος της, αποκαλύπτεται πως η ζωή της μέχρι σήμερα ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη.

Όπως εξομολογείται η νεαρή, μέχρι κάποια ηλικία ζούσε ευτυχισμένη στην πατρίδα της, με το όνειρο να γίνει δικηγόρος. Είχε μάλιστα ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές της όταν μια αλυσίδα γεγονότων την έριξε στα δίκτυα ενός δικτύου sex trafficking.

Όταν ήταν μόλις 13 χρονών, ένας δάσκαλός της είχε προσπαθήσει να τη βιάσει. Αντί να την στηρίξουν, πολλοί συγγενείς της είχαν κατηγορήσει το έφηβο κορίτσι, θεωρώντας ότι είχε «αποπλανήσει» τον δράστη με τα διπλά της χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά οι γονείς της να την πάρουν και να μετακομίσουν μακριά, για να αποφύγουν την κατακραυγή που αντιμετώπιζαν στην μικρή πόλη.

Παρά την περιπέτειά της, η Σάρα κατάφερε να ξεπεράσει το τραύμα της απόπειρας βιασμού και έπεσε με τα μούτρα στο διάβασμα. Όταν πήρε το πτυχίο της στην νομική, άρχισε να εργάζεται ως ασκούμενη σε ένα γραφείο. Ωστόσο ο πατέρας της είχε την άποψη ότι η κόρη του δεν πρέπει να εργάζεται και της κανόνισε ένα προξενιό, το οποίο εκείνη υποχρεώθηκε να δεχτεί, παρά τις αντίθετες επιθυμίες της. «Ενιωσα πως το χρώσταγα στον πατέρα μου, μετά από την ντροπή που είχα προκαλέσει στην οικογένεια», εξηγεί σήμερα η νεαρή.

Αμέσως μετά τον αρραβώνα, ο μνηστήρας της της ανακοίνωση ότι θα μετακόμιζαν στην Ιταλία, αφού εκεί υπήρχαν καλύτερες προοπτικές για δουλειά. Εκεί ωστόσο την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: ο άνθρωπος που είχε δεχθεί να γίνει άνδρας της την «πούλησε» σε ένα δίκτυο σωματεμπορίας για να ξεπληρώσει ένα χρέος!

«Έτσι απλά αποφάσισε να με πουλήσει. Το έθεσε κάπως έτσι: «Καλύτερα να την πληρώσεις εσύ παρά εγώ». Θυμάμαι ότι ήθελαν να τον χτυπήσω. Για να σώσει τη δική του ζωή κατέστρεψε την δική μου. Τους χρωστούσε χρήματα και με παραχώρησε σε αυτούς για να πατσίσουν. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά. Είχα σοκαριστεί. Σήμερα αναρωτιέμαι πώς ήταν δυνατόν να μην είχα καταλάβει τι άνθρωπος ήταν, αφού έζησα μαζί του δύο εβδομάδες».

Η συνέχεια της ιστορίας της Σάρας προκαλεί φρίκη. Αφού πουλήθηκε σε μια αδίστακτη σπείρα σωματεμπόρων, οι βασανιστές της την κλείδωσαν σε ένα σπίτι στο Μιλάνο, όπου παρέμεινε από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2016, μαζί με άλλες «σκλάβες του σεξ», και βιαζόταν καθημερινά από δεκάδες άνδρες.

«Τα μέλη της σπείρας μας έλεγχαν απόλυτα. Προσπάθησα να αποδράσω αρκετές φορές αλλά στάθηκα άτυχη. Δεν μας επέτρεπαν ποτέ να βγούμε έξω. Με κρατούσαν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο», αναφέρει μιλώντας στην Independent.

Όπως εξηγεί η ίδια, σχεδίαζε για πολλοστή φορά την απόδρασή της με μια κοπέλα που είχε γνωρίσει στο «κολαστήριό» της όταν ξαφνικά τα μέλη της σπείρας αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Μιλάνο, φοβούμενα τη σύλληψη. Αφού φόρτωσαν τις δύο γυναίκες σε ένα αμάξι ταξίδεψαν οδικώς στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού, η Σάρα – που στο μεταξύ είχε μείνει έγκυος από έναν από τους βιαστές της – απέβαλε.

Τότε η άλλη κοπέλα έπεισε τους σωματέμπορους να καλέσουν έναν γιατρό, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις τους. Οι δύο κοπέλες βρήκαν την ευκαιρία να αποκαλύψουν στην γιατρό που τις επισκέφθηκε την αλήθεια και εκείνη τις βοήθησε να αποδράσουν.

Με τη βοήθεια ενός άλλου άνδρα, στον οποίο έδωσαν 300 ευρώ, κατόρθωσαν το 2016 να φτάσουν στη Βρετανία, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, η πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση από τις Βρετανικές Αρχές να μην της χορηγηθεί άσυλο, με την αιτιολογία ότι διαθέτει οικογένεια στην Αλβανία, έχει γεμίσει τρόμο τη Σάρα. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η νεαρή, στην πατρίδα της ζει ακόμη ο «μνηστήρας» που την πούλησε και, όπως η ίδια πιστεύει, η οικογένειά της δεν έχει κανέναν τρόπο να την προστατεύσει από την εκδίκησή του, όταν μάθει ότι το έσκασε από τους οφειλέτες του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση