HomeHL-SportsΕργοτέλης Δόξα Δράμας 0-1

Εργοτέλης Δόξα Δράμας 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι κάποια πράγματα που η ποδοσφαιρική λογική δεν μπορεί να τα εξηγήσει… Η πορεία της Δόξας Δράμας για παράδειγμα.

Οι «μαυραετοί» νίκησαν, στον αγώνα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο με 1-0, για την 22η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και επιβεβαίωσαν ότι μακριά από το γήπεδο τους τα πάνε καλύτερα απ’ ότι εντός έδρας. Έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες εκτός έδρας, πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα εντός.

Και πριν βιαστεί κανείς να πει ότι η Δόξα έχει μαζέψει τους ίδιους αριθμούς βαθμών, 20, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι το διπλό της ομάδας της Δράμας στην έδρα του Εργοτέλη, είναι το τρίτο συνεχόμενο για τη Δόξα που προέρχονταν από τη νίκη στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Τρεις σερί εντός έδρας νίκες οι «μαυραετοί» δεν έχουν κάνει φέτος.

Με το 1-0 του Εργοτέλη λοιπόν, και έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο β’ ημίχρονο, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πέτυχε την πέμπτη νίκη στους έξι τελευταίους αγώνες και είναι στην τέταρτη θέση ενώ βύθισε κι άλλο τον Εργοτέλη που βρίσκεται μόλις στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι πάντως, δεν διεκδικεί δάφνες για την ποιότητα του, ούτε και για τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 55’ από τον Μαρκόπουλο έπειτα από πάσα του Κάσες.

Ο τελευταίος στο 11’ είδε τον Κατσιμήτρο να αποκρούει το σουτ του από καλή θέση ενώ στο 74’ σουτ του Ριζογιάννη έφυγε άουτ. Νωρίτερα, στο 49′ σουτ του Γουνδουλάκη απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Πάτας και το ίδιο είχε κάνει με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Μπουρσέλης σε σουτ του Μαρκόπουλου.

Ο Εργοτέλης χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοση του, γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Στο 19’ ο Έφορντ και στο 25’ ο Κάϊπερς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βούρα ενώ και στο 30’ σουτ του Σταματάκου πέρασε άουτ. Η πιο κλασσική ευκαιρία των Κρητικών ήταν το δοκάρι του Σταματάκου στην εκπνοή του αγώνα.

Διαιτητής ήταν ο Ανούσος (Λακωνίας), με βοηθούς τους Κουρέντας (Τρικάλων), Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας) και τέταρτο τον Κολύτα (Λασιθίου)

Κίτρινες κάρτες: 55’ Μπουρσέλης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Πάτας, Μπουρσέλης (54′ Αγγελόπουλος), Τσέλιος, Μπουτσάκης (80′ Κούρτι), Έφορντ (72′ Ιατρούδης), Κάιπερς, Σταματάκος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Ν. Κωστένογλου): Βούρας, Σπυρόπουλος, Βαλλιάνος (31′ λ.τ. Πεταυράκης), Όστοϊτς, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Γουνδουλάκης (64′ Τζόκιτς), Βιτλής, Μπαϊκαρά, Μαρκόπουλος (86′ Σταματόπουλος), Κάσες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση