HomeHL-WorldΒρετανία: Σε επιφυλακή για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Βρετανία: Σε επιφυλακή για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Οι μεγάλοι πάροχοι ενέργειας της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε τις μεγάλες εταιρείες παρόχους ενέργειας στη χώρα για το ενδεχόμενο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων έπειτα από το σκάνδαλο με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, μετέδωσαν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητική πηγή.

«Επικοινωνούν με όλους τους σημαντικούς διαχειριστές των υποδομών της χώρας. Είναι σε επαφή με την National Grid (την εταιρεία παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας)», είπε η πηγή στην εφημερίδα The Sunday Times.

Το ίδιο έντυπο πρόσθεσε ότι η National Grid δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα προειδοποίηση από το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) και ενημερώθηκε για το πώς μπορεί να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας της ώστε να αποτρέψει ένα μπλάκ-άουτ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας φέρεται ακόμη να προειδοποίησαν το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Σέλαφιλντ, κυβερνητικές υπηρεσίες και νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης από τη Μόσχα.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Λονδίνου είναι τεταμένες από τις αρχές Μαρτίου όταν βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι της πόλης Σάλσμπερι ο Σκριπάλ και η κόρη του. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» την επίθεση να πραγματοποίησε η Ρωσία καθώς οι Σκριπάλ δηλητηριάστηκαν με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok που είχε παρασκευαστεί στη Σοβιετική Ένωση.

Την Τετάρτη η Μέι ανακοίνωσε μια σειρά αντιποίνων εις βάρος της Μόσχας και χθες Σάββατο η Ρωσία απάντησε και εκείνη με αντίμετρα εναντίον του Λονδίνου

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση