HomeHL-GreeceΤραγωδία στο Αγαθονήσι – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Τραγωδία στο Αγαθονήσι – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο, στο Αγαθονήσι, βάρκα γεμάτη μετανάστες που ερχόταν από τα τουρκικά παράλια ανετράπη και μετατράπηκε σε υγρό τάφο.

Από το ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους έξι παιδιά και ένα βρέφος.

Οι αγνοούμενοι είναι ένας με τρεις, ενώ από το ναυάγιο, που συνέβη σήμερα το πρωί, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μόνο τρεις άνθρωποι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Ολοι τους έχουν μεταφερθεί στη Σάμο.

 «Θήλαζα το μωρό μου όταν πέσαμε στη θάλασσα»

Η μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε, ενώ το βρέφος της χάθηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, συγκλονίζει:

«Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε» ανέφερε η γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να κολυμπήσει ένα μίλι μέχρι την ακτή,  σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star.

 «Ημουν κάτω στο βυθό και έκλαιγα»

Εξίσου σοκαριστική είναι και η μαρτυρία του δύτη Γιάννη Καννέλη που συμμετείχε στις έρευνες διάσωσης.

«Πήγαινα κοντά τους να τα πιάσω να τα βάλω στην βάρκα πάνω στο σκάφος του λιμενικού. Και έκλαιγα, τρελαινόμουν. Έλεγα: «τι να κάνω τώρα»; Είναι πνιγμένος ο άνθρωπος, ειδικά τα παιδιά. Απίστευτο!Εγώ ήμουν κάτω στο βυθό και έκλαιγα. Δεν μπορώ να σας πω, ειδικά όταν είδα τα παιδιά αυτά, και ένα 10χρονο αγόρι λες και κοιμόταν πάνω στη θάλασσα, ένα κορίτσι 17χρονο… Τι να πω; Τα θυμάμαι και τρελαίνομαι. Στο σημείο που βγήκαν ήταν όλο σπηλιές. Κακός τόπος δηλαδή και ίσως χτυπάγανε… γιατί είδα μερικούς που ήταν τα μούτρα τους, τα χέρια τους χτυπημένα πάρα πολύ, πολλά χτυπήματα» ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

 «Δεν μπορούσα να πω στον πατέρα ότι έβγαλα νεκρό τον γιο του»

Οπώς είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Κανέλλης, εντόπισε και βοήθησε να βγει σώος στη στεριά τον μοναδικό άνδρα επιζών, ο οποίος είχε μαζί στη βάρκα και τα παιδιά του. Παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά. Ο Γιάννης Κανέλλης ανέσυρε νεκρό τον γιο του επιζώντα, αλλά όπως ο ίδιος λέει, δεν βρήκε το θάρρος να του το πει.

«Αυτός είχε όπως μου είπε τρία παιδιά η γυναίκα του. Ο άνθρωπος είναι τρελαμένος, όταν γύρισα εγώ το πρώτο που βρήκα ήταν το αγοράκι του, ένα αγοράκι που είχε, τον ρώταγα τι φόραγε μου είπε, εγώ το βρήκα το παιδί δεν του είπα τίποτα του λέω δεν ξέρω δεν το βρήκα γιατί τι να του πεις του ανθρώπου, μετά βρήκα και τη γυναίκα του μετά ένα νεογέννητο το οποίο δεν βρέθηκε τι να του πεις του ανθρώπου τι να του πεις;» τόνισε μιλώντας στο δελτίο του Star.

Πώς συνέβη το ναυάγιο

Ο δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττόρος, από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, τόνισε πως το ναυάγιο έχει συγκλονίσει όλο το νησί.

«Ήταν κάτι που μας συγκλόνισε όλους, όταν οι δυο γυναίκες που ήταν μητέρες, η μία θήλαζε το μικρό της. Ήταν κάτι που μας συγκλόνισε. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε από βλάβη στην μηχανή. Σταμάτησε η μηχανή. Πανικοβλήθηκαν, σηκώθηκαν όρθιοι, φοβήθηκαν και στην προσπάθεια τους αναποδογύρισε η βάρκα ανετράπη και εκεί έγινε το κακό» τόνισε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση