22 φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη την Κρήτη με την πυροσβεστική να δίνει από το πρωί μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να «πιάσουν» τις 18 από τις 22 πυρκαγιές ενώ αυτήν την ώρα παραμένουν 4 ενεργά μέτωπα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής καθώς βοηθούν τις φωτιές να πάρουν γρήγορα διαστάσεις αλλά και να προκληθούν συνεχώς αναζοπυρώσεις.

Τα πύρινα μέτωπα

Αυτήν την ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις Στροβλές Κισσάμου αλλά και στον Λάστρο της Σητείας ενώ υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι φωτιές στην Αχλάδα και την Φοινικιά Ηρακλείου.

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για εκατοντάδες στρέμματα γης που έγιναν στάχτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε πώς μόνο στο Λάστρο Σητείας η φωτιά έχει κάψει 250 στρέμματα γης (εκ των οποίων τα 240 στρέμματα είναι δασικής έκτασης).

Κυρώσεις σε όποιον κάψει σήμερα κλαδιά

Κυρώσεις θα επιβληθούν σήμερα σε όποιον προχωρήσει στην καύση κλαδιών στην Κρήτη. Οι δυνατοί άνεμοι είναι απαγορευτικοί και η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκαθαρίζει πως όποιος εντοπιστεί σήμερα να καίει κλαδιά θα του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ενώ όποιου «ξεφύγει» η φωτιά τότε θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση