HomeHL-SportsΚαλλιθέα ΟΦΗ 1-3

Καλλιθέα ΟΦΗ 1-3

Ένατη σερί νίκη για τον ΟΦΗ, που επικράτησε 3-1 της φιλότιμης Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο» - Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάει τρένο για τη Σούπερ Λίγκα… Με την αγαπημένη του τριάρα ξεπέρασε ο ΟΦΗ και το εμπόδιο της Καλλιθέας το Σάββατο, κερδίζοντας με 3-1 στο «Ελ Πάσο» για την 22η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και πιάνοντας ξανά κορυφή με 54 βαθμούς έναντι 53 του Άρη, που θα παίξει στο ντέρμπι με την Παναχαϊκή την Κυριακή .

Αυτό ήταν το ένατο συνεχόμενο τρίποντο για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πήρε δίκαια το διπλό, με Λεάλ, Ντίνα και Μάνο να είναι οι κορυφαίοι.

Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι» με 15 βαθμούς παραμένουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση σε ό,τι αφορά την παραμονή, αν και κόντρα σε έναν σαφώς ποιοτικότερο αντίπαλο έδειξαν καλά στοιχεία, με τον Μάκο να είναι μακράν ο καλύτερος για την ομάδα του Γιώργου Κορακάκη, ο οποίος δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας και τον αντικατέστησε ο Νίκος Κωτσοβός.

Κυριάρχησε και έφτασε στην ανατροπή…

Το πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό και σε αυτό συνέβαλαν τόσο ο υπέροχος αγωνιστικός χώρος στο «Ελ Πάσο» όσο και τα δύο γρήγορα γκολ, ένα για κάθε ομάδα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2′ με την κεφαλιά του Συριόπουλου, οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν στο 8′ με τον πρώτο τους σκόρερ στη φετινή σεζόν, τον Μάνο δηλαδή, σε ένα ματς που στο πρώτο 20λεπτο ανήκε στους «κυανόλευκους».

Ο Μάκο ήταν πολύ κεφάτος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Μπολάκης είχε πολλά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΟΦΗ, με Τζιτζικαλάκη και Σμυρλή να τον ταλαιπωρούν αρκετά.

Ωστόσο, μετά το 20′ οι Κρητικοί όχι απλά ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά κυριάρχησαν, με τους Λεάλ και Ντίνα να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι.

Ο ΟΦΗ έφτανε άνετα στην περιοχή της Καλλιθέας, ο Λεάλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με πλασέ στο 34′ και τελικά η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 43′ από στημένη φάση, με τον Ντίνα να εκτελεί φάουλ από πλάγια θέση και να νικά τον Κουτογλίδη, που φέρει μεγάλη ευθύνη για το 1-2.

Το «κλείδωσε» ο Ντίνας

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μάνο να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 1-3 στο 48′, για να απαντήσει στο επόμενο λεπτό η Καλλιθέα με δοκάρι του Σμυρλή.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Παπαδόπουλου κοίταξαν πρωτίστως να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, με τον Έλληνα τεχνικό να ρίχνει στο ματς και τον Βαφέα αντί του Πουρτουλίδη για να θωρακίσει ανασταλτικά την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί, για να «κλειδώσει» το τρίποντο των Κρητικών ο Ντίνας στο 82′ με άλλη μία απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Κουτογλίδη αυτή τη φορά να μην μπορεί να κάνει τίποτα, αφού ήταν εξαιρετικό το χτύπημα του έμπειρου μεσοεπιθετικού.

Έτσι, ο ΟΦΗ έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, πλησιάζοντας και άλλο στην επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μανούχος του Συνδέσμου Αργολίδας με βοηθούς τον Τριανταφύλλου του Συνδέσμου Αρκαδίας και τον Καραθανάση του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

Κίτρινες: 69′ Παπαγγελής – 50′ Μπολάκης, 55′ Κοιλιάρας.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Κορακάκης): Κουτογλίδης, Τζιτζικαλάκης, Παπαγγελής, Πολίντορο, Συριόπουλος, Καντέ, Χοτζάλι (53′ Παυλής), Μάκο, Ταμπάκης (80′ Ζιγκερίδης), Τσατσόπουλος (66′ Μίγγος), Σμυρλής.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Νάστος, Πουρτουλίδης (68′ Βαφέας), Λεάλ (78′ Κοέλιο), Ντίνας, Κουτσιανικούλης (46′ Κοιλιάρας), Μάνος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση