Άνοιξε ο… δρόμος για την δημιουργία του πρώτου σπιτιού φιλοξενίας παιδιών θυμάτων βίας στην Κρήτη από το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Μετά από τέσσερα χρόνια φυσικής παρουσίας στην Κρήτη και ένα χρόνο παρουσίας στο Ηράκλειο συγκεκριμένα είμαστε σε θέση ν’ ανακοινώσουμε πως προχωράμε στην ανέγερση του πρώτου σπιτιού για παιδιά θύματα βίας στην Κρήτη. Πρόκειται για το 12ο σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, η συντονίστρια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην Κρήτη, Χρυσή Μπομποδάκη.

Το σπίτι θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 30 παιδιά και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Δελβινακίου, ΟΤ 217 στον Άγιο Ιωάννη στις Μεσαμπελιές.

«Τόσο το οικόπεδο όσο και τα χρήματα για την ανέγερση του σπιτιού προέρχονται από δωρεές. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε στον Οργανισμό του Χαμόγελου του Παιδιού από τον δικηγόρο Ευάγγελο Μαυρομιχαλάκη στη μνήμη των γονέων του, Γεωργίου και Ελένης, αλλά και του γιου του Γεωργίου ενώ τα χρήματα για την ανέγερσή του έγιναν δωρεά από ένα ίδρυμα της Ολλανδίας», επεσήμανε μιλώντας σχετικά η κ. Μπομποδάκη.

Το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού

 xamogelo-paidiou

Έτσι θα είναι το Σπίτι φιλοξενίας παιδιών θυμάτων βίας στο Ηράκλειο

 

Η ιστορία πίσω από την δωρεά του ιδρύματος της Ολλανδίας

Η χρηματοδότηση για την ανέγερση του πρώτου σπιτιού φιλοξενίας παιδιών θυμάτων βίας στην Κρήτη είναι μία δωρεά από το ίδρυμα «Dr Basile Khoudokormaff Charitable Foundation» με έδρα την Ολλανδία.

Ο Δρ Basile Khoudokormaff ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας από την Ρωσία ο οποίος απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2011. Μεγάλη επιθυμία του ήταν να δημιουργήσει ένα μικρό ίδρυμα για μικρά ορφανά παιδιά προκειμένου να τους γλιτώσει από τους κινδύνους και να τους προσφέρει αγάπη, διατροφή και να καλύψει τις ανάγκες της ζωής τους. Παράλληλα, εκτός από την εκπαίδευση, ήθελε να μεταδώσει σε αυτά τα παιδιά το πνεύμα της Χριστιανικής φιλανθρωπίας, των πνευματικών και ηθικών αξιών, της ηθικής, της αυτοεκτίμησης και της επιθυμίας να υπηρετείς τους άλλους. Η σύζυγός του, Δρ Wedad Tadros – η οποία ήταν συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της – είχε ως μοναδική παρηγοριά να παραχωρήσει και να κατασκευάσει ένα ορφανοτροφείο στη μνήμη του. Δυστυχώς ούτε κι εκείνη πρόλαβε καθώς τον Οκτώβριο του 2012 απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή. Μετά το θάνατό της, η ανιψιά της Jessie Carras επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την πεποίθηση ότι ο Οργανισμός θα μπορούσε να υλοποιήσει το όνειρο των Δρ Basile Khoudokormaff και Δρ Wedad Tadros. Η διαδικασία προχώρησε και σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να δημιουργήσει το σπίτι για τα παιδιά θύματα βίας.

Αγιασμός στο οικόπεδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί αγιασμός στο οικόπεδο απ’ όπου θα ξεκινήσει η ανέγερση του Οικήματος από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Χιλιάδες περιστατικά κάθε χρόνο

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπως ήδη έχει γράψει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το cretapost κάθε χρόνο καλείται ν’ αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά με θύματα παιδιά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Δεκέμβριο του 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 11.965 παιδιά και τις οικογένειές του.

Δείτε αναλυτικά τα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει στην Κρήτη το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση