HomeΕΛΛΑΔΑΣτο αρχείο η δικογραφία για τα CDS

Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS

Δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για το αρχείο πήρε η δικογραφία για τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως  CDS, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας, η οποία είχε πισωγυρίσματα, αλλά και πολύμηνες αναμονές των απαντήσεων στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Η έρευνα είχε δυο σκέλη με το πρώτο να αφορά ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια λόγω της επαγγελματικής σχέσης που είχε με την εταιρία Unigestion η οποία αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2009-2010.

Η έρευνα δεν εντόπισε στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτήν την καταγγελία, η οποία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αναφορά ενός δικηγόρου και ενός οικονομολόγου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Επίσης υπήρξε και πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψε ότι κάποιοι καιρδοσκόπισαν σε βάρος της χώρας.

Η έρευνα άνοιξε το 2010 με τον εισαγγελέα Α. Κορρέα να κρίνει με διάταξη του ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο ωστόσο το 2012 ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητησε συμπληρωματική έρευνα

προκειμένου να αναζητηθεί  όλη η διαδρομή των CDS.

Έρευνα είχε κάνει και το ΣΔΟΕ η οποία δεν κατέληξε σε κάποιο ποινικά αξιολογήσιμο εύρημα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση