HomeHL-WorldΟι Τούρκοι καλούν τους Κούρδους της Αφρίν να παραδοθούν

Οι Τούρκοι καλούν τους Κούρδους της Αφρίν να παραδοθούν

Και «να εμπιστευθούν τη δικαιοσύνη» της Άγκυρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τουρκικός στρατός έριξε σήμερα φέιγ-βολάν στην περιφέρεια του Αφρίν στη βόρεια Συρία, με τα οποία καλεί τους Κούρδους μαχητές να παραδοθούν και «να εμπιστευθούν τη δικαιοσύνη» της Άγκυρας, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις έπειτα από μια νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών εναντίον της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στην Αφρίν για να φέρουν ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια», γράφουν τα φέιγ-βολάν στα αραβικά και τα κουρδικά, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.

«Εμπιστευθείτε το χέρι που σας δίνουμε. Εμπιστευθείτε τη δικαιοσύνη της Τουρκίας! Εμπιστευθείτε τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις! Ελάτε να παραδοθείτε! Ένα μέλλον γεμάτο ηρεμία και ειρήνη σας περιμένει στο Αφρίν».

Ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν πριν από σχεδόν δύο μήνες επίθεση στην περιφέρεια του Αφρίν εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφοδρά την πόλη Αφρίν σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος της YPG. Οι κούρδοι μαχητές δίνουν μάχες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη, πρόσθεσε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση