HomeΚΟΣΜΟΣΥφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: «Δικαίωμα της Κύπρου οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ»

Υφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ: «Δικαίωμα της Κύπρου οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ»

Μετά τη συνάντηση με Αναστασιάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τους φυσικούς της πόρους εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, υπογράμμισε ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Ουές Μίτσελ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Μίτσελ εξέφρασε ακόμη τη βούληση των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ακόμη ο Αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών ανέφερε πως ήταν σημαντικό για τον ίδιο στο πρώτο του ταξίδι στην περιοχή, να επισκεφθεί τη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι μετέφερε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την εκτίμηση της Ουάσινγκτον για τη συνεργασία με την Κύπρο.

Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις θέσεις Μίτσελ

Ο Ουές Μίτσελ θα συναντηθεί στις 15:30 με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, ενώ στις 17:00 θα έχει συνάντηση με τον υπουργού Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Από την πλευρά του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την ικανοποίηση της Λευκωσίας για τις θέσεις του κ. Μίτσελ, τόσο στο θέμα της ΑΟΖ, όσο και στο Κυπριακό.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ακόμη πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών επισκέφθηκε την Κύπρο στο πρώτο του ταξίδι, καθώς όπως είπε, στέλνει το μήνυμα πως οι ΗΠΑ θα έχουν ενεργό ρόλο στην περιοχή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση