HomeHL-GreeceΛιβύη: Κατασχέθηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο για λαθρεμπορία καυσίμων

Λιβύη: Κατασχέθηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο για λαθρεμπορία καυσίμων

Συνελήφθη το οκταμελές πλήρωμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενα ελληνικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόγκο κατέσχεσαν οι λιβυκές αρχές ενώ συνέλαβαν και το οκταμελές ελληνικό πλήρωμα.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο LAMAR που είναι νηολογημένο στον Πειραιά και φέρει σημαία του Τόγκο. Οπως αναφέρει το Reuters οι ναυτικές αρχές της Λιβύης κατέσχεσαν το δεξαμενόπλοιο καυσίμων και συνέλαβαν το ελληνικό του πλήρωμα με την υποψία ότι σχεδίαζαν να εισάγουν πετρέλαιο εκτός της βορειοαφρικανικής χώρας,.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά την Τετάρτη περίπου 8 μίλια από την πόλη Αμπού Καμάς, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

«Οι ναυτικές δυνάμεις κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο με σημαία Τόγκο στα χωρικά ύδατα της χώρας, χωρίς άδεια από το κράτος της Λιβύης. Έχει το όνομα LAMAR «, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων, Ayoub Qassem, στο Reuters.

Οπως είπε το LAMAR ανήκει σε ελληνική εταιρεία, τα οκτώ ελληνικά μέλη του πληρώματός του συνελήφθησαν και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον γενικό εισαγγελέα.

Η δυτική ακτή της Λιβύης είναι ένα σημείο αναχώρησης για το λαθρεμπόριο βαρέως επιδοτούμενης βενζίνης σε γείτονες όπως η Τυνησία και η Μάλτα, όπου οι τιμές λιανικής είναι πολύ υψηλότερες.

Σύμφωνα με το Reuters το LAMAR βρισκόταν στα ύδατα της Τυνησίας πριν διακόψει τον αναμεταδότη του στις 7 Μαρτίου, μια συνήθης τακτική των λαθρεμπόρων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση