HomeΕΛΛΑΔΑΤο Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του Αμβρόσιου

Το Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του Αμβρόσιου

O ιεράρχης είχε κατηγορηθεί για τη σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλοφίλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε τη μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου πρότεινε νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες και ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου στην οποία εκδικάστηκε η μήνυση κατά του ιεράρχη ο οποίος κατηγορήθηκε για την σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

Υπερασπαστική ήταν η γραμμή των δύο Δημάρχων Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλου και Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, οι οποίοι επεσήμαναν ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στους δύο Δήμους και ότι στο “Στέκι της Αγάπης”, στο “Καλλιμανοπούλειο”, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο “Κελάρι της Αγάπης” πηγαίνουν και ομοφυλοφιλικά άτομα που πάντα τα δέχεται, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό και η πόρτα της τοπικής εκκλησίας είναι πάντα ανοιχτή.

Patrastimes.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση