HomeHL-GreeceΖευγάρια πλήρωναν έως και 20.000 ευρώ για ένα μωρό

Ζευγάρια πλήρωναν έως και 20.000 ευρώ για ένα μωρό

Πώς δρούσε το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έως και είκοσι χιλιάδες ευρώ κατέβαλαν άτεκνα ζευγάρια σε μέλη οργανωμένου κυκλώματος για να αποκτήσουν παιδιά, όπως αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης που εξιχνίασε πέντε υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας, εκ των οποίων τρεις στην Πιερία και δύο στην Αττική, το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση αποδίδεται σε ανδρόγυνο Βουλγάρων και στην κόρη τους, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο Έλληνες, εκ των οποίων μία 67χρονη και ένας άνδρας, 61 ετών.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 46χρονος Βούλγαρος, μαζί με την 45χρονη σύζυγό του και την 28χρονη κόρη τους, κατηγορούνται ότι εντόπιζαν στην πατρίδα τους γυναίκες, που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο κύησης και αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, ενώ τις έπειθαν να παραδώσουν μετά τον τοκετό τα νεογνά τους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όσες εγκυμονούσες συμφωνούσαν μεταφέρονταν στην Ελλάδα, όπου φιλοξενούνταν σε σπίτι στην Κατερίνη. Εκεί, παρέμεναν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που ανάλογα με τον τόπο διαμονής των υποψήφιων «αγοραστών» γινόταν είτε σε κλινική της Αττικής, είτε της Κατερίνης.

Μετά τον τοκετό, η 67χρονη κατηγορείται ότι συνόδευε τις βιολογικές μητέρες στο αρμόδιο ληξιαρχείο για την έκδοση και παραλαβή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Την παράδοση των νεογνών στα άτεκνα ζευγάρια και την είσπραξη των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών φέρεται ότι πραγματοποιούσε ο 61χρονος που εντόπιζε και τους υποψήφιους γονείς.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης και σε αυτή βρίσκονται, επίσης, οι πέντε βιολογικές μητέρες, ηλικίας 23 έως 40 ετών, όλες βουλγαρικής υπηκοότητας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση