HomeΕΛΛΑΔΑΠολυμελές κύκλωμα διακινούσε μετανάστες με πολυτελή αυτοκίνητα

Πολυμελές κύκλωμα διακινούσε μετανάστες με πολυτελή αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράτυπους μετανάστες μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων προς το εσωτερικό της χώρας, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ως μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν οκτώ άτομα, Έλληνες, Αρμένιοι και Γεωργιανοί, ενώ ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα δύο φερόμενα ως ηγετικά της στελέχη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην ίδια δικογραφία βρίσκονται ακόμη πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά στη δράση του κυκλώματος, η οποία εκτιμάται ότι ξεκίνησε, τουλάχιστον, από τον περυσινό Φεβρουάριο.

Έκτοτε, το κύκλωμα φέρεται να πραγματοποίησε 31 διακινήσεις, κατά τις οποίες προωθήθηκαν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας – με τελικό προορισμό κυρίως τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα – περισσότεροι από 360 μη νόμιμοι μετανάστες, που πλήρωναν αδρά για την μεταφορά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διακινητές μετέφεραν τους αλλοδαπούς με πολυτελή και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, μέσα στα οποία τους στοίβαζαν, τοποθετώντας τους ακόμη και στα πορτ – μπαγκάζ, ενώ χρησιμοποιούσαν άλλα οχήματα που λειτουργούσαν ως «προπομποί» και ενημέρωναν για αστυνομικά μπλόκα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν σε σπίτια των εμπλεκόμενων προσώπων και σε τρία συνεργεία αυτοκινήτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα οχήματα, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν για τις διακινήσεις, το χρηματικό ποσό των 12.730 ευρώ, ένα πιστόλι κρότου, μαχαίρια, στιλέτα κ.ά.

Στις έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση του κυκλώματος συνέδραμε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση