HomeHL-9Δυναμική η παρουσία της Κρήτης στην έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας

Δυναμική η παρουσία της Κρήτης στην έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας

Έληξε σήμερα με επιτυχία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρήτη και η Ελλάδα αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ρώσων τουριστών και η άνοδος του τουριστικού ρεύματος από την ρωσική αγορά είναι συνεχής. Φέτος, αναμένεται να έρθουν ένα εκατομμύριο τουρίστες, ξεπερνώντας τις 900.000 επισκέπτες που ήρθαν την περυσινή χρονιά.

Τα θετικά μηνύματα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Κρήτη, καταγράφηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, όπου η παρουσία και προβολή του νησιού μας ήταν δυναμική.

Το περίπτερο προβολής της Περιφέρειας Κρήτης μέσα στον χώρο του ΕΟΤ αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, κορυφαίων τουριστικών παραγόντων της διεθνούς τουριστικής αγοράς  και μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού, που εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους για την Κρήτη.

ekthesh-mosxas

Οι Ρώσοι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα ενδιαφερόμενοι για τους θρησκευτικούς προορισμούς, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το κύριο, ισχυρό συνεκτικό στοιχείο στις σχέσεις των δύο λαών είναι η Ορθοδοξία, αλλά η τουριστική συνεργασία εκτείνεται σε κάθε είδους εναλλακτική και μη, μορφή τουρισμού. Οι ίδιοι δήλωναν ιδιαίτερη αγάπη και προτίμηση στην Κρήτη επισκεπτόμενοι το περίπτερο της Περιφέρειας όπου ζητούσαν πληροφοριακό υλικό και στοιχεία για το νησί ενώ απόλαυσαν παραδοσιακά εδέσματα που πρόσφερε η κρητική αντιπροσωπεία.

Η Περιφέρεια Κρήτης, εκπροσωπήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Κακογιαννάκη και την στήριξη του Τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου, των Μανόλη Μαρκαντωνάκη, Γιώργου Πανταζή αλλά και του διερμηνέα Σταμάτη Καπελάρου.

ekthesh-mosxas3

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, φορείς του τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα, συνεκθέτες και ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, ενώ η συνολική δυναμική παρουσία της Κρήτης των ξενοδοχειακών εταιρειών και επιχειρηματιών του νησιού έκανε την κρητική συμμετοχή να ξεχωρίζει.

«Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση στην Μόσχα που είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο κι όπου μετείχαν 1.972 εκθέτες από 177 χώρες. Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη είναι αγαπημένοι προορισμοί των Ρώσων, είναι συνεχές το ενδιαφέρον τους και η φετινή χρονιά θα παρουσιάσει αύξηση όπως και πέρυσι», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, προσθέτοντας ότι το περίπτερο της Κρήτης εντυπωσίασε τους επισκέπτες και αναδείχθηκε η Κρήτη ως ξεχωριστός τόπος διακοπών για τον πολιτισμό, την ιστορία, την φύση και την διατροφή της, στοιχεία που αναζητούν οι ομόδοξοι μας Ρώσοι επισκέπτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση