HomeΕΛΛΑΔΑ«Πόλεμος» για τα ληγμένα υλικά στο νοσοκομείο

«Πόλεμος» για τα ληγμένα υλικά στο νοσοκομείο

Το Σωματείο του Σισμανόγλειου «αδειάζει» την Ομοσπονδία που απάντησε με άλλη ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βγήκαν τα… μαχαίρια μεταξύ του Σωματείου των Εργαζομένων του Σισμανογλείου και της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της δεύτερης, μέσω της οποίας έκανε λόγο για «προβοκάτσια» στη διοίκηση του νοσοκομείου, επειδή χρησιμοποιούνταν «ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και μη αποστειρωμένα εργαλεία, λόγω έλλειψης κλιβάνου», με αποτέλεσμα τοξικό υλικό να φεύγει στο αποχετευτικό δίκτυο και να κινδυνεύσουν ζωές ασθενών.

Σήμερα, το Σωματείο «άδειασε» την ΠΟΕΔΗΝ και έκανε λόγο μέσω δικής του ανακοίνωσης για μεμονωμένο περιστατικό, ενώ διέψευσε παράλληλα ότι έγινε χρήση του. Επίσης, γίνεται λόγος για συκοφαντία, η οποία πλήττει «την αξιοπιστία της Δημόσιας Υγείας και των δημόσιων λειτουργών της».

«Η ΠΟΕΔΗΝ υπερέβη τα εσκαμμένα. Εξαπολύοντας συκοφαντικά ψεύδη εναντίον των εργαζομένων και των ασθενών, πλήττει σοβαρά την αξιοπιστία της Δημόσιας Υγείας και των Δημόσιων Λειτουργών της», απαντά το Σωματείο Εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται «στο μεμονωμένο γεγονός σε τμήμα του Νοσοκομείου, που πράγματι υπήρξε καταγγελία εργαζομένου για ληγμένα υλικά και βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση». Ωστόσο επισημαίνει ότι «πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ η έκφραση οποιασδήποτε υποκειμενικής άποψης από θεσμικούς ή συνδικαλιστικούς φορείς οδηγεί μόνο σε εντυπώσεις, προκαλεί αυτοματισμό μεταξύ των εργαζομένων, ανησυχία, φόβο και ανασφάλεια στους ασθενείς και είναι «βούτυρο στο ψωμί» όλων αυτών που δίνουν τη Δημόσια Υγεία βορά στα συμφέροντα ιδιωτών μεγαλοκαρχαριών».

Το Σωματείο Εργαζομένων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου ζητά, την απόσυρση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης που βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες, πριν το πόρισμα της ΕΔΕ και την πλήρη διαλεύκανση χωρίς κανένα ίχνος συγκάλυψης από τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.

Στο ίδιο μήκος και η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου. «Με θλίψη και οργή διαβάσαμε το Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που προσβάλλει, συκοφαντεί και παραπληροφορεί τους πολίτες όσον αφορά το Δημόσιο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ και τους εργαζόμενους του και δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών».

Αναφέρεται επίσης στις ενέργειες που έγιναν από «το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, όπου ο Διοικητής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από εργαζόμενο του Νοσοκομείου και μέλος του Σωματείου ότι μια νοσηλεύτρια της βάρδιας βρήκε σε ορισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ποσότητα υγειονομικού και φαρμακευτικού για τα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης». Σημειώνεται ότι συγκροτήθηκε επιτροπή ελέγχου και απογραφής σε όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας εκτιμάται ότι θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση