HomeHL-GreeceΣε δίκη 12 μέλη του Ρουβίκωνα

Σε δίκη 12 μέλη του Ρουβίκωνα

Για σειρά πλημμεληματικών κατηγοριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δίκη για σειρά ενεργειών τους όπως η εισβολή σε γραφείο γιατρού στον «Ευαγγελισμό», οι εισβολές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), κ.ά, παραπέμπονται να δικαστούν 12 πρόσωπα που οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ως μέλη του Ρουβίκωνα.

Η παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων ενώπιον Μονομελούς Πλημμελειοδικείου γίνεται με απευθείας κλήση στο ακροατήριο και αφορά σε τέσσερις κατηγορίες όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα, οι 12 παραπέμπονται για τα αδικήματα, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Στους κατηγορουμένους αποδίδονται μία σειρά από ενέργειες, όπως η εισβολή σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό, η είσοδος στον χώρο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η εισβολή στην ΔΕΔΗΕ, οι φθορές στον φράκτη της οικίας του Γερμανού πρέσβη, οι φθορές στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας αλλά και στα δικαστήρια της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για τη δράση του Ρουβίκωνα διατάχθηκε μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Με την παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την συνένωση και την έρευνα για όλες τις δικογραφίες, που ενδεχομένως αφορούν δράση του «Ρουβίκωνα», ενώ είχε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο τη διενέργεια έρευνας για την εισβολή στο γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση