HomeΚΡΗΤΗΟι εργαζόμενοι του Βενιζελείου για την πολιτική της ΥΠΕ Κρήτης

Οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου για την πολιτική της ΥΠΕ Κρήτης

Με αφορμή την ανανέωση θητείας της Διοικήτριας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης ασκεί η Ένωση εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με αφορμή την ανανέωση θητείας της Διοικήτριας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Στη σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τα εξής:

«Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ανανέωση της θητείας της Διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, κ Ελένης Μαυρομμάτη. .

Θυμίζουμε λοιπόν στην κα Μαυρομάτη οτι τα προβλήματα των Νοσοκομείων της 7ς Υ.ΠΕ Κρήτης είναι πολλά και η προηγούμενη θητεία της δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις για το ότι μπορεί με σθένος να υπερσπιστεί τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, το προσωπικό τους και τη δημιουργία ενό ασφαλούς πλαισίου ανάπτυξης.

Αντίθετα υπερασπίστηκε με σθένος την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, θέτοντας άλλες προτεραιότητες και αφήνοντας άλυτα τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου.

Της θυμίζουμε επίσης τη δική της ρήση, στην πρόσφατη παρασταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ.

Στην ερώτηση μας λοιπόν για το τί θα γινόταν αν στο Βενιζέλειο εφαρμοζόταν αύριο νόμιμο ώράριο εργασίας για το προσωπικό η κα Μαυρομάτη απάντηση με απόλυτη ειλικρίνεια: «θα κλείσει το νοσοκομείο».

Προφανώς και η ίδια αναγνωρίζει οτι το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο προσωπικό και όχι στις πολιτικές που εφαρμόσαν η ίδια και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι.

Την καλούμε λοιπόν να δώσει λύσεις εδώ και τώρα στα προβλήματα του Βενιζελείου γιατί δυστυχώς για την ίδια δεν υπάρχει ούτε περίοδος χάριτος ούτε χρόνος για καθυστερήσεις και πολιτικούς ελιγμούς.

1) Άμεσος διαχωρισμός ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ – ΠΑΓΝΗ

2) Καταβολή δεδουλευμένων παρελθόντων ετών σε όλο το προσωπικό

3) Άμεσες προσλήψεις επαρκούς και μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων

4) Ορθολογική επικαιροποίηση οργανισμών

5) Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κατάργηση της εργασιακής τους ομηρίας

6) Αύξηση της επιχορήγησης για το Βενιζέλειο

7) Προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων του υγειονομικού κόσμου που εκπροσωπεί

8) Σεβασμός στο όνομα του Βενιζελείου και το κύρος του προσωπικού του

Διαφήμιση
Διαφήμιση