HomeΚΟΣΜΟΣΓια Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις θα συζητήσουν Γκουτέρες – Χριστοδουλίδης

Για Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις θα συζητήσουν Γκουτέρες – Χριστοδουλίδης

Αύριο στη Ρώμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κυπριακό και η διαμορφωθείσα κατάσταση με τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αύριο στη Ρώμη, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι «το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το Κυπριακό. Την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα ήταν ορθό να πούμε δημόσια -πριν να γίνει η συνάντηση και η συζήτηση- το τι θα μεταφέρουμε. Δεν θα υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η συνάντηση».

«Αλλά» πρόσθεσε «σίγουρα θα συζητηθεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων, η προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ποια είναι η δική μας ανάγνωση σε σχέση με τα γεγονότα».

Σε σχέση με το ζήτημα μιας ενδεχόμενης συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι θέμα, αλλά την ίδια στιγμή και από σεβασμό και προς τον ίδιον τον ΓΓ του ΟΗΕ δεν θα ήταν ορθό να πούμε δημόσια το τι θα συζητήσουμε. Να γίνει η συνάντηση, να γίνει η συζήτηση και ακολούθως θα γίνουν δηλώσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «αναμένουμε. Είναι μια σημαντική αλλαγή. Θα έχουμε τον κ. Μίτσελ (Αμερικανός Υφυπουργός εξωτερικών) στην Κύπρο και σίγουρα θα συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση