HomeΚΡΗΤΗΣύγχρονος ποδηλατοδρόμος 2,5 χλμ  από το Παγκρήτιο μέχρι τον Προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα από το Δήμο Ηρακλείου

Σύγχρονος ποδηλατοδρόμος 2,5 χλμ  από το Παγκρήτιο μέχρι τον Προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα από το Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δικό τους χώρο αποκτούν οι λάτρεις του ποδηλάτου στο Ηράκλειο καθώς είναι έτοιμος και παραδίδεται σε χρήση ένας ποδηλατοδρόμος – κόσμημα κατασκευασμένος στα ευρωπαϊκά πρότυπα, σε μια μαγευτική διαδρομή, που χθες φωταγωγήθηκε, προκαλώντας των θαυμασμό των περαστικών.

Ειδυλλιακό τοπίο και σύγχρονες υποδομές με θέα τη θάλασσα

Ο ποδηλατοδρόμος  ξεκινά από την πεζογέφυρα μπροστά από το Παγκρήτιο, και καταλήγει στον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα ενώ εκτείνεται σε μήκος 2.500 μέτρων δίπλα στη θάλασσα. Αποτελεί δε τμήμα των έργων που γίνονται στην περιοχή, σε ένα ευρύτατο ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο 40 στρεμμάτων, όπου κατασκευάζονται παιδικές χαρές, συντριβάνια, θεατράκια, κιόσκια, σημεία σκίασης και ανάπαυλας.

Γ. Κουράκης: «Χώροι, γέφυρες», συνάντησης, γνωριμίας και επικοινωνίας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε τον ποδηλατόδρομο και ενημερώθηκε από κοντά για το έργο, που ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση έγχρωμου τάπητα (ασφαλτοσκυροδέματος).

«Παραδίδουμε για χρήση στους συνδημότες μας ένα έργο που είχε ανάγκη το Ηράκλειο, ένα σύγχρονο και ασφαλή ποδηλατόδρομο, σε ένα πανέμορφο ελεύθερο δημόσιο χώρο, με πολύ πράσινο» ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων εργασιών, η περιοχή θα μεταμορφωθεί σε πρότυπο σημείο συνάντησης, αναψυχής και πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους».

Όπως επισήμανε ο κ. Κουράκης, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην ανάπτυξη και άλλων ποδηλατοδρόμων, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου που θα διευρύνει τη χρήση του ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσου άσκησης αλλά και ως εναλλακτικού, φιλικού στο περιβάλλον, τρόπου μετακίνησης στην πόλη.

PODHLATODROMOS4 PODHLATODROMOS3 PODHLATODROMOS

Διαφήμιση
Διαφήμιση