HomeΚΡΗΤΗ«Παγώνει» και πάλι το νέο Εξοικονομώ

«Παγώνει» και πάλι το νέο Εξοικονομώ

Συγγνώμη από Σταθάκη – Πότε ενεργοποιείται για Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγγνώμη από τους πολίτες, οι οποίοι από την περασμένη Πέμπτη ταλαιρωρούνται στην προσπάθειά τους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ», ζητά με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του προγράμματος διεκόπη σήμερα το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία καθώς και να δεσμευτώ ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα», επεσήμανε ο υπουργός.

Σύμφωνα με απόφαση του κ. Σταθάκη τα στοιχεία που έχουν ήδη καταχωρηθεί θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν στη συνέχεια. Σύμφωνα με το υπουργείο, την ομαλή λειτουργία του συστήματος εμπόδισε το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, καθώς «μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα». Μάλιστα, το υπουργείο διερευνά και την πιθανότητα χρήσης κακόβουλου λογισμικού, καθώς όπως αναφέρει, είναι αξιοσημείωτο ότι από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της πλατφόρμας συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ΙΡ’ s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών. Πάντως, έως τις 5.30 μ.μ. κανείς χρήστης δεν έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί και πάλι ως εξής:

– Για Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

– Για Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη από Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

– Για Αττική και Νότιο Αιγαίο από Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Έως σήμερα, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου, 17.700 νοικοκυριά έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, οπότε οι διαθέσιμοι πόροι είναι υπέρ αρκετοί. Επιπρόσθετοι πόροι θα διατεθούν σε περίπτωση που η ζήτηση υπερβεί την προσφορά.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση